скайп звонок
My status
Повече продадени апартаменти във Варна отчита статистиката

Апартаменти във ВарнаНовопостроените апартаменти във Варна са най-атрактивни

 
Активността на пазара на недвижими имоти, която се наблюдава вече три години, доведе до значителен ръст в броя на сделките с апартаменти във Варна. Несъмнено, най-атрактивни за купувачите остават имотите в новопостроени сгради. За година ръстът на започнатите нови жилища е 28%, като инвеститорите се надяват с тях да успеят да откликнат на нуждите на купувачите. Повече са сделките „на зелено“, финансирането на които е напълно възможно да бъде подпомагнато от банките.
 

Банките подкрепят покупката на апартаменти във Варна

 
Активният пазар на имоти се подкрепя от политиката на банките. Лихвените условия по кредитиране се подобриха и предложенията се движат в рамките на между 3,40 – 4,25%. Конкуренцията на пазара е голяма, което кара финансовите институции да подобряват условията с цел да привличат повече клиенти. В същото време е нормално те да се включват с финансиране след Акт 14, преди това се срещаше рядко. При покупка на по-ранен етап клиентът финансира до Акт 14, после банката се включва.
 

Къде младите семейства предпочитат да търсят апартамент във Варна

 
Расте броят на младите семейства, които преценяват, че е дошло времето да закупят своя първи дом. Интересно е, че те от рано планират и стаи за децата, това преди време като че ли не беше толкова популярно, и се насочват към покупката на по-просторни жилища. Харесват им кварталите с добра комуникация до центъра, в същото време спокойни, уредени, с учебни заведения, зеленина и детски площадки. Кв. Чайка е сред тези, които се радват на огромен интерес. Негово голямо преимущество е, че се намира съвсем близо до морето. Но търсещите непременно ново строителство няма да го намерят там, защото на територията на квартала не се строи от години.
 

Новопостроен апартамент във Варна

 
Харесвани за живеене и с различни варианти да покупка на апартамент в нова сграда са кварталите Левски, Цветен, Младост. В Бриз изборът е най-голям, районът се застроява активно, а цените на имотите му уверено се покачват.
Търсите да закупите апартамент във Варна? Винаги можете да разчитате на богат избор от обяви на: www.domaza.bg/апартаменти_във_варна/
 
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт