скайп звонок
My status
Има добър избор в офертите за апартаменти в Пловдив

апартаменти в ПловдивИма добър избор в офертите за апартаменти в Пловдив

Вторият по големина град в страната ни, град с богата културна история, като че ли се възроди през последните години. Икономическия и културния подем на Пловдив определя динамиката на бизнеса, както и все по-високото доверие на инвеститорите. Нивото на безработицата е със ниски за страната ни стойности, в същото време бурно развитие бележат сектори като логистика, производство на автомобилни части и софтуер, предлагани не само на нашия, но и на международния пазар. Нарастването на доходите на населението повлия положително на пазара на апартаменти в Пловдив. Търсенето нарасна, повече хора започнаха да се ориентират към нови и по-просторни жилища.

Новопостроени апартаменти в Пловдив

Градът е на челни позиции и по брой въведени в експлоатация жилищни сгради. Новото строителство се радва на огромен интерес, успоредно с това нараства и броят на покупките на жилища, изплащането на които е подпомогнато с използването на ипотечни кредити. Политиката на банките и ниските лихвени проценти в момента стимулира използването на кредитиране и повече хора се възползват от тази възможност. Във всички пловдивски квартали има предлагане на ново строителство. Най-голям е интересът към районите, които се намират близо до централната градска част. Зачестяват и сделките с имоти директно от строителя. Те дават повече варианти при избор и възможности за разсрочено плащане, а и доверието към строителните компании се възвърна през последните години. Това е причина все повече купувачи, които не бързат с нанасянето в новия си имот, да предпочетат предимствата на директна покупка.

Двустаен апартамент в Пловдив – най-търсената обява

Въпреки ръстът, който е отбелязан при продажбите на по-големи апартаменти, все още най-популярни при търсене остават двустайните жилища. Изборът при тях е много добър. Средната стойност, която те поддържат, е 563 евро/кв.м. Разбира се, тази стойност е по-скоро ориентировъчна. Разликата в цените в различните квартали понякога е голяма. Така например, в квартал Мараша двустайните апартаменти се предлагат за средно 663 евро/кв.м., докато в квартал Изгрев цената им е средно 343 евро/кв.м. В предпочитаните за живеене райони като Кършияка, Младежки хълм и Кючук Париж тези жилища поддържат стабилни стойности от около 550 – 630 евро/кв.м.

Нараства търсенето на обяви за луксозен апартамент в Пловдив

Сегментът на луксозните имоти в града също бележи развитие. Недостигът от повече и по-качествени луксозни жилища започва да се компенсира, новото строителство се старае да отговори на нарасналото търсене. Многостайни апартаменти с бутиково обзавеждане се предлагат за 160 000 евро.
Повече информация за предлаганите апартаменти в Пловдив ще откриете на: www.domaza.bg/апартаменти_в_Пловдив/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт