скайп звонок
My status
Разположение на района при търсене на апартаменти в София Дружба

апартаменти в София ДружбаРазположение на района при търсене на апартаменти в София Дружба

„Дружба“ е жилищен комплекс, разположен в югоизточната част на столицата и представлява по-обширната част на район „Искър“.Комплексът е разделен на две основни части – „Дружба 1“ и „Дружба 2“.
 В подрайон „Дружба 1“ се намират Дружбенското езерно, по-старите жилищни кооперации, повечето обществени учреждения, както и пазара. Номерата на блоковете в тази част започват от 1 до 199. Подрайон „Дружба 2“ е по-нов и към настоящия момент не толкова застроен, което предоставя повече възможности за разрастване в бъдеще.
Кварталът е чудесно баланситрано съчетание от старо и ново, което го прави изключително привлекателен и търсен от желаещите да намерят апартаменти в София Дружба.

Архитектура при търсене на апартаменти в София Дружба

Първият подрайон на „Дружба“ е изграден предимно от панелно строителство и с ЕПК. Изключение са жилищните блокове от най-ранното строителство, с  2,3 или 4 етажа.„Дружба 2“ е разделена на 4 микрорайона, съставени от нови кооперации, като по-старото строителство също е панелно и с ЕПК.
В момента районът на „Дружба“ се застроява с блокове от нов тип, като най-голямата група нови блокове се намира в  „Цариградски комплекс“ в „Дружба 2“.

Инфраструктура при избор на апартамент в София Дружба

 
Освен с разнообразно строителство, квартал „Дружба“ може да се похвали и с добре развита инфраструктура, представена от множество учебни заведения, магазини, площадки и спортни обекти.
Комплексът е добре обслужен и откъм транспорт. В близост до района се намира булевард „Цариградско шосе“,придружено с 3 пътни връзки. Градският транспорт е развит и удобен с много автобусни линии, а метрото покрива цели две метростанции, които облужават квартала и го свързва с центъра на града, както с останалите райони и с Летище София.В непосредствена близост до североизточната част на „Дружба 1“ преминава международната железопътна линия „Истанбул – София – Мюнхен“ .

Продажба на апартамент в София Дружба

 София е едно наистина благоприятно място за живеене и развитие. Квартал „Дръжба“ е сред най-добре организираните и желани райони в столицата, предлагащ разнообразни варианти от имоти за всеки вкус. Цените се развиват с повишаване на търсенето, но при консултация с компетентни специалисти  в областта, могат да се бъдат открити немалко изгодни оферти за покупка. Намерете изгодни обяви апартаменти в София Дружба на сайта ни: www.domaza.bg/апартаменти_в_дружба_софия/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт