скайп звонок
My status
Разположение при търсене на апартаменти в София Люлин

апартаменти в София ЛюлинРазположение при търсене на апартаменти в София Люлин

„Люлин“ е квартал в град София, част от административен район „Люлин“ на Столичната община и е най-големият жилищен комплекс в България .
„Люлин“ е разположен в северозападната част на София. Северно от комплекса се намира квартал „Обеля“, западно от квартала е околвръстният път и квартал „Филиповци“, а на югоизток се намира Западен парк – един от големите паркове в столицата. Районът е сред най-търсените за наемане или купуване на апартаменти в София Люлин.

Сторителство на апартаменти в София Люлин

 
Жилищният комплекс е разделен на 10 микрорайона, а строителството е предимно едропанелно.
Панелните блокове в комплекса са строени от началото на 70-те до средата на 90-те години на ХХ-ти век. Стари тухлени блокове се дефицит в този район.
ЕПК-блокове се намират в  почти всички части на квартала, с изключение на Люлин-8. Новото строителство е съсредоточено предимно в микрорайоните, през които минава Столичното метро и около центъра на комплекса. В североизточните части на Люлин-9 и Люлин-10  се намират еднофамилни къщи с дворове и нови кооперации. В квартала се помещават големи вериги супермаркети, големи офис сгради и самостоятелни търговски обекти.

Инфраструктура на района при търсене на апартамент в София Люлин

 
Образователната система по микрорайони включва 11 обединени детски заведения, 4 целодневни детски градини, както и комплекс за детско хранене. На територията на комплекса се намира новопостроената църква „Св. Климент Охридски“, Културен център „Люлин“ и четири читалища. Жителите на „Люлин“ използват здравните услуги на 12-ти Диагностично консултативен център, два стоматологични центъра, една частна клиника и лекари-специалисти с частна практика.
Община „Люлин“ се намира в 3-ти микрорайон на бул. „Захари Стоянов“. В югоизточната част на Люлин-3 се намират един от най-големите кооперативни пазари в столицата –неофициален център на жилищния комплекс, както и заведения, кафенета, клубове и магазини.

Състояние на пазара при търсене на апартамент в София Люлин

 
София е сред най-привлекателните места за живеене и развитие в страната. Състоянието на пазара на имоти в града е много динамично, а интересът към районите расте заедно с цените на жилищата. „Люлин“ е сред най-населените квартали и търсенето в тази част продължава да е високо. Намирането на подходящ имот в района е постижима цел. Ползването на професионалните услуги на професионалисти в сферата на недвижимите имоти в София е сред основните фактори за това.
Намерете много изгодни оферти за апартаменти в София Люлин на Нашия сайт: www.domaza.bg/апартаменти_в_София_Люлин/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт