скайп звонок
My status
Продажба на апартаменти от строител

апартаменти от строителПродажба на апартаменти от строител

Видове апартаменти от строител – какво да изберем

В днешно време повсеместно изникват нови жилищни сгради и това се обяснява с повишеното търсене от страна на хора, желаещи да се сдобият с нов и модерен дом. Във всички големи градове на България строителството върви с динамични темпове. Дори в малките градове в провинцията има доста новопостроени жилищни сгради. Към покупка на апартаменти от строител се ориентират тези клиенти, които искат да спестят известна сума пари, предвидена за закупуване на имот. Всеки е наясно, че когато купуваме директно от строителна фирма, не плащаме никакви комисионни. Ако работите с агенция е възможно да ви искат комисионна такса, но в повечето случаи агенциите получават процент от строителя, а клиентът нищо не им дължи.

Предимства при покупка на апартаменти от строител

Новото жилище има и своите предимства, въпреки че апартаментите от стария фонд си имат своите почитатели. В новите сгради всичко е ново – тръбите, инсталациите, асансьорите, дограмите и т.н. Този факт вече е достатъчен, за да направите избор в полза на новото строителство. Освен това, новите апартаменти се издават на тапа и това ви дава възможност да правите преустройства. Задължително предварително се разберете със строителя какво е позволено да правите и какво не. Това е необходимо, защото сградата се изпълнява по проект и ако има нарушения в планировките преди издаването на Акт 15 и минаването на комисия, получаването на разрешение може да се проточи.

Как да купим апартамент от строител

Хубавото на новите сгради е че в тях няма хлебарки и всякакви други насекоми – нещо, което е голям проблем на почти всички панелни сгради. Другото предимство е, че новите сгради се строят с вече поставени топло и гидроизолации, което прави жилищата по-топли, по-комфортни и по-икономични откъм отопление. Доказан факт е, че разходите за ток през зимния сезон в новите жилища е по-малък в сравнение със старите панелки. За да се убедите лично в качеството на строеж на сградата, където искате евентуално да купите апартамент, отидете на място и вижте какви материали се използват. Също така вижте какви обекти даденият строител вече е завършил и преценете тяхното качество.

Когато искаме да купим апартамент от строител

Трябва много да внимаваме, особено, когато дойде ред за подписване на договор. Ако се притеснявате, че не сте вещ в имотните сделки, вземете със себе си доверен юрист или приятел, който има познания в тази сфера. Задължително четете всички точки по договора, обърнете внимание какви неустойки има за строителя и за вас, ако някой от двете страни не изпълни своите задължения. По възможност купувайте  апартамент поне на Акт 15, макар че тогава цените няма да са толкова атрактивни като при началния етап на строителство.
Ако търсите апартаменти от строител, ще ги намерите в www.domaza.bg/апартаменти_от_строител/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт