скайп звонок
My status
Продажба на апартаменти под наем в Бургас без посредник – лесно ли е?

апартаменти под наем в Бургас без посредникКак да продаваме/купуваме апартаменти под наем в Бургас без посредник, без агенция и брокер?

Продажба на апартаменти под наем в Бургас без посредник – лесно ли е?

Самостоятелната продажба на жилище позволява на собственика лично да контролира всеки един от етапите, като се започне от търсене на купувач и се стигне до сключване на сделка. При това продавачът спестява една значителна сума, която в противен случай би платил за услугите на посредници. В същото време самостоятелната продажба на имот е един твърде дълъг и сложен процес, който отнема много време, усилия, а и е съпроводен с изискване да познавате поне основните закони, касаещи имотните сделки. Когато искате да отдавате апартаменти под наем в Бургас без посредник, положението е малко по-оптимистично. Обикновено сделката се случва доста бързо, ако вашият имот разполага с всичко необходимо и се намира на комуникативно място.

Апартаменти под наем в Бургас без посредник – заслужава ли си инвестицията?

Анализът на възвръщаемостта от инвестициите в жилища, закупени с цел отдаване под наем не е лесна задача, защото зависи от редица фактори. Въпреки всичко, в повечето случаи инвестициите в недвижими имоти са сигурни и изгодни. Когато разполагате с готово жилище, което вашето семейство не използва за живеене, няма по-добро решение от това да го отдавате под наем и да печелите добри доходи. Особено когато се касае за такъв голям град като Бургас, атрактивно разположен в южната част на българското Черноморие – място, което е посещавано от хиляди туристи и хора, желаещи тук да се преместят да живеят. Днес наемателите търсят предимно обзаведени апартаменти, снабдени с всичко необходимо и намиращи се в комуникативни райони, с удобни транспортни връзки до всяка точка на града.

Как да отдавате апартамент под наем в Бургас без посредник изгодно?

Първо помислете къде да търсите платежоспособни клиенти – нали не искате да сменяте наемателите през няколко месеца, защото са нередовни в плащанията? Щом като ще се занимавате самостоятелно с търсене на клиенти, то опитайте да ги намерите чрез познати, приятели, колеги и т.н. Просто съобщете на повече близки хора, че имате жилище за отдаване и търсите коректни наематели. Преимуществото на този подход е че ще имате предварителна информация за клиентите дали са платежоспособни, какво работят и т.н.

Искайте депозит, когато отдавате апартамент под наем в Бургас без посредник

Трудно е да прецените по човека, на който ще отдавате имота си за временно ползване, дали той ще бъде стопанисван надлежно. Поради тази причина специалистите съветват винаги да изисквате застрахователен депозит в размера на един месечен наем. Тази сума би ви послужила като обезщетение в случай, че по имота и имуществото в него бъдат нанесени евентуални повреди. Когато срокът на договора за наем изтече и наемателят освободи квартирата, наемодателят идва на оглед, преценява какво е положението и ако установи, че всичко се намира в нормално състояние, връща сумата на депозита в пълния размер.
Отдавате апартаменти под наем в Бургас без посредник? Публикувайте обявата си в www.domaza.bg/апартаменти_под_наем_в_Бургас_без_посредник/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт