скайп звонок
My status
Къде да изберем апартамент под наем в Бургас Сарафово
 

Апартаменти под наем в Бургас СарафовоАпартаменти под наем в Бургас Сарафово – възможност за изгодна инвестиция

Търсенето на апартаменти под наем в Бургас Сарафово – все още ограничено

Бургаският Сарафово се намира в североизточната част на града, непосредствено до главния път ГКПП „Дуранкулак“ – граница с Турция, водещ към най-големия български черноморски курорт Слънчев бряг на север. Оптималното му географско положение, мек климат, широка плажна линия, тишината и природните условия го правят предпочитано място за живот и отдих не само за българи, но и за много чужденци. През последните 20 години Сарафово се развива динамично. Наред с изграждането на множество туристически обекти в квартала започна и строежът на много жилищни кооперации, което увеличава динамично търсенето на апартаменти под наем в Бургас Сарафово през последното десетилетие. Въпреки това все още търсенето на жилища под наем в Сарафово е ограничено поради липсата на предлагане и отдалечеността от центъра на Бургас. Реализирането на инвестиционни намерения в областта на жилищното строителство в квартала през следващите години ще балансира пазара на търсенето и предлагането и ще успокои цените, които ще станат прогнозируеми и стабилни. 

Апартаменти под наем в Бургас Сарафово – инвестиция в бъдещето

Търсенето на апартаменти под наем в Сарафово се поддържа най-вече от интереса на чуждестранни граждани – рускоезични, англичани, скандинавци. Курортният профил на района, възможностите за активен отдих и ласкавото море го правят предпочитана дестинация през летните месеци. Това се отразява на търсенето на апартаменти под наем, къщи и жилища в комплекси от затворен тип. Наемните нива са високи, а предлагането на качествени жилища – относително ограничено. Прогнозата за бъдещото развитие на квартала, инвестиционните проекти и големият интерес към района правят „Сарафово един от най-перспективните и желани квартали за наемане. Прогнозата е, че до десет години строителството на нови жилищни сгради ще се увеличи неколкократно и апартаментите под наем в Бургас Сарафово, ще бъдат най-търсеният сегмент от пазара на недвижими имоти.

Къде да изберем апартамент под наем в Бургас Сарафово

Сарафово в Бургас е относително компактен, с добро разположение и благоприятна жизнена среда. Районът е застроен най-вече с еднофамилни къщи, но напоследък се забелязват и инвестиции в строителството на кооперации с дву-, три- и многостайни апартаменти. Изборът на апартамент под наем в Бургас Сарафово, не е голям. Предложенията са ограничени, а наемните цените са високи.     Това е така, защото готовите жилища бързо се изкупуват от инвеститори с цел даване под наем, но най-вече през лятото в курортния сезон. Отдалечеността на „Сарафово от центъра на града, липсата на големи магазини, близостта на Летище Бургас и шума от излитащите и кацащи самолети не могат да компенсират предимствата на района за почивка и рекреация и това прави апартаментите под наем в Сарафово все още не особено атрактивни. Идеята за бъдеща ж.п. гара на територията на летището като част от подобряване на транспортната достъпност на района не само до центъра на Бургас, но и до близките курорти, ще увеличи значително интереса към апартаментите под наем в Бургас Сарафово.

Приморските зони на Сарафово – най-атрактивни за наемане на апартамент в квартала

Въпреки малката си територия и компактността си Сарафово предлага различни опции за апартаменти под наем. Районът е все още рядко населен, свободните площи за застрояване са много, а готовите сгради и апартаментите, които се дават под наем, са сравнително малко. Въпреки това интересът към наемането на апартаменти е голям, особено през лятото. Има възможност за наемане на апартаменти в новопостроени жилища на самия морски бряг, непосредствено до курортната зона на квартала. Проблем са все още неразвитата инфраструктура, липсата на асфалтирани улици в района и незавършената градска среда. Това забавя строителството на нови сгради и съответно предлагането на новопостроени жилища под наем. Интересът за наемане на апартаменти в квартала е главно през лятото и затова се строят най-вече жилища, съобразени с летните условия. В наемната цена често се включва и целогодишна поддръжка.    
Намерете изгодни обяви за апартаменти под наем в Бургас Сарафово на: www.domaza.bg/апартаменти_под_наем_в_бургас_сарафово
 
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт