скайп звонок
My status
Повишава се търсенето на апартаменти под наем в Пловдив
апартаменти под наем в ПловдивИнтересът към офертите за апартаменти под наем в Пловдив расте

Повишава се търсенето на апартаменти под наем в Пловдив

С бурното си развитие през последните години Пловдив привлича повече хора от съседни градове. Превръщайки се в индустриален лидер в страната ни, градът постоянно отварян нови работни места. Чуждите инвестиции растат, успоредно с това растат и заплатите и намаляват нивата на безработица. Наред с активното ново строителство и сключването на повече сделки за покупка на имоти, по-засилено е и търсенето на апартаменти под наем в Пловдив, споделят преките си впечатления брокери на имоти. Според тях активността на пазара до голяма степен се дължи на големият брой млади специалисти, привлечени да работят в града.

Централните части са най-привлекателни в офертите за апартаменти под наем в Пловдив

За търсещите да наемат квартира най-важните характеристики, които бъдещото им жилище трябва да притежава, са свързани с удобствата, които районът предлага и добрата транспортна инфраструктура. Възможностите за бързо придвижване до различни зони на големия град са важни за наемателите. Наред с това от значение са и добре развитата търговска мрежа в близост до квартирата, все по-голямо внимание се обръща на  наличието на зеленина. Центъра на града и квартал Мараша са сред най-предпочитаните за живеене райони. Наред с тях, огромно внимание се обръща и на кварталите Кършияка и Младежки хълм. Всъщност, това са местата, които поддържат традиционно най-високи цени при отдаване на апартаменти под наем – средно над 2,50 евро/кв.м.

Двустаен апартамент под наем в Пловдив

Предпочитанията на наемателите са насочени предимно към наемане на двустайни апартаменти. Отдават се на цени, които не са с много големи разлики в различните пловдивски квартали. В центъра се отдават за около 200 – 250 евро на месец, в Тракия цената е не много по-ниска – 180-200 евро месечно. Най-евтини са наемите в кв. Изгрев – 150 евро на месец, както и в район Беломорски, където двустаен апартамент може да се наеме и под тази стойност.

Луксозен апартамент под наем в Пловдив

Привличането на чуждестранни специалисти в града активизира пазара на луксозния сегмент на наемите. Новото строителство вече компенсира липсата на качествено предлагане до преди година-две. Просторни луксозни апартаменти, с бутиково обзавеждане надвишават 700 евро месечен наем.
Търсите апартамент под наем в Пловдив? Разгледайте предложенията на: www.domaza.bg/апартаменти_под_наем_в_Пловдив/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт