скайп звонок
My status
Има ли дефицит на апартаменти под наем в Русе

апартаменти под наем в РусеИма ли дефицит на апартаменти под наем в Русе

Високо търсене на апартаменти под наем в Русе

Липсата на достатъчно предлагане на качествено обзаведени апартаменти с добра локация е една от причините имотният пазар по отношение на апартаменти под наем в Русе да се намира в състояние на дефицит. Защо се получава подобна тенденция? Основният фактор е недостатъчното количество изкарани на пазара жилища за отдаване и липсата на инвестиционен интерес у клиентите, които да купуват апартаменти точно с тази цел. Въпреки че Русе е един от големите български градове, тук все още я няма онази благоприятна атмосфера, която да кара хората да бъдат активни в сделките с имоти. Положението на имотния пазар в този град е доста далече от динамиката, която е превзела София, Пловдив и Варна.

Какви апартаменти под наем в Русе се търсят днес?

Местните агенции за недвижими имоти, занимаващи се активно със сделки по наемни отношения, споделят, че най-търсени си остават жилищата в централните градски части. Това особено касае хората, които работят в центъра, но има и такива, чиито работни места са извън тази част. Съответната категория клиенти търси квартири в уредените квартали, които разполагат с добри транспортни връзки. Такива са, например, Здравец и Дружба 1. Другото наблюдение на брокери е, че наемателите търсят компактни апартаменти, с по-малка площ, защото този тип жилища лесно се поддържат, а сметките за ток са по-поносими през студените месеци. Предпочитат се напълно обзаведените апартаменти, разполагащи с основните уреди в домакинството, а интерес към необзаведени имоти почти няма, отчитат брокери.

Да наемем апартамент под наем в Русе или да купим собствен имот?

България е една от малкото страни в Европа, където на брой население се падат най-много лични жилища. По времето на социализма всеки работещ човек получаваше апартамент, а някои с направените спестявания успяваха да закупят жилища и за децата си. С течение на времето и промените в страната тази тенденция постепенно намаля. Днес за да купиш имот като заделяш пари единствено от заплатата си е почти нереално. За целта се ползват най-вече жилищни и ипотечни кредити, благодарение на все по-приемливите банкови условия. Тази новосъздала се тенденция е една от причините за липса на свободни жилища в Русе, които да бъдат отдавани под наем.

Къде да търсим апартамент под наем в Русе

В случай, че спешно се нуждаете от квартира в Русе и нямате време сами да търсите, възползвайте се от услугите на професионалисти. Днес в града работят много агенции за недвижими имоти, част от които са тясно специализирани в сегмента „наеми“. Няма да е трудно да ви подберат подходящо жилище в рамките на няколко дни. Цените на наемите варират, от по-високи в центъра до по-достъпни в отдалечените квартали. Преди да се обърнете към която и да е агенция, предварително я проучете, за да сте сигурни, че се обръщате към специалисти.
Търсите изгодни апартаменти под наем в Русе? Ще ги откриете в www.domaza.bg/апартаменти_под_наем_в_Русе/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт