скайп звонок
My status
Интересът към апартаменти под наем в София Докторски Паметник е голям

апартаменти под наем в София Докторски ПаметникИнтересът към апартаменти под наем в София Докторски Паметник е голям

Предлаганите апартаменти под наем в София Докторски Паметник поддържат най-високите в града стойности. Районът е познат като най-скъпият по отношение на недвижимите имоти изобщо, като през годините този факт е непроменен. Нещо повече, през  последната една година някои видове имоти бележат чувствителен ръст. Така например, преди една година тристайните жилища са се отдавали на 30% по-ниска цена, отколкото днес. При двустайните покачването е по-малко – 6-7%. Средният наем за района е над 7 евро/кв.м. месечно. Въпреки тази стойност  търсенето е активно и често пъти броят на офертите не предоставя възможност за добър избор.

Местоположението е най-привлекателно в офертите за апартаменти под наем в София Докторски Паметник

Самият район е разположен между булевардите “Васил Левски”, “Евлоги Георгиев”, “Янко Сакъзов” и “Цар Освободител” и е част от стария център на столицата. Този факт напълно обяснява високият интерес към имотите на негова територия. Намира се в непосредствена близост до държавни институции и много исторически паметници. Атмосферата в района е специфична - голяма част от сградният фонд се състои от аристократични сгради, строени преди Втората световна война.

Голям апартамент под наем в София Докторски Паметник

Интересът към по-големите квадратури в района е силен. Търсят се активно двустайни жилища, но не по-малко е вниманието и към по-просторните апартаменти. Сделките с тристайни апартаменти не са изобщо малко, а те се отдават за минимум 450 – 480 евро на месец. Луксът е на особена почит сред офертите,  четиристаен апартамент с месечен наем под 1 000 евро се намира трудно. Мезонетите, които се отдават, не са много на брой.

Малък апартамент под наем в София Докторски Паметник

Много трудно ще бъде за тези, които търсят едностаен апартамент – такива присъстват рядко в обявите за отдаване под наем. Районът е изключително апетитен за изграждане на офиси и малки жилища за живеене се намират трудно.  Затова и наемите им са както на двустайните апартаменти – 350 евро на месец, това е най-ниската стойност за тези жилища. Трудно е да се намери и необзаведен апартамент, болшинството от жилищата се предлагат с обзавеждане.
www.domaza.bg/апартаменти_под_наем_в_София_Докторски_Паметник/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт