скайп звонок
My status
Полезни съвети при отдаване на апартаменти под наем в Стара Загора

апартаменти под наем в Стара ЗагораПолезни съвети при отдаване на апартаменти под наем в Стара Загора

Кой търси апартаменти под наем в Стара Загора?

В последните няколко години забелязваме известен ръст в сделките с имоти, най-вече с жилищни. Това е продиктувано от много фактори, сред които са стабилност на пазара и живота на хората в България, което по естествен начин доведе до увеличаване на сделките за покупко-продажба. Наред с големите български градове и Стара Загора не отстъпва по тези показатели. Тук също има повишен интерес към сделки с имоти, като голям процент от тях се извършват с цел инвестиция. Расте и броят на клиентите, желаещи покупка на апартаменти под наем в Стара Загора с цел получаване на ежемесечни доходи. Интерес има към определени квартали на града на липите и естествено към централните райони.

В кои райони най-много се търсят апартаменти под наем в Стара Загора

Открояват се няколко предпочитани старозагорски района, към които има най-голям интерес от страна на купувачите на имоти. Сред тях се нареждат централната градска част и кварталите „Гео Милев“, „Васил Левски“, „Славейков“, „Опълченски“ и „Възраждане“. Клиентите с всяка изминала година стават все по-претенциозни, избират внимателно, обръщат голямо внимание на всеки детайл. Търсят се предимно нови, но качествено построени сгради, в които са използвани екологични и безопасни строителни материали. Както и преди, и за панелните жилища си има купувачи заради по-големите квадратури на стаите, добрата локация на блоковете и атрактивните цени.

Когато отдавате апартамент под наем в Стара Загора

Тези, които разполагат освен с личното си жилище с още едно свободно, се замислят сериозно дали да не го отдават под наем с цел получаване на допълнителен доход. И тук идва въпросът как правилно да отдадем своя имот, за да не пропуснем всички ползи и същевременно да не си вгорчим живота с разни проблеми, свързани с наематели. Да отдаваш имот си е един вид бизнес, колкото и високопарно да ви звучи. Затова и отношението ви към този процес трябва да е съответстващо. Не си мислете, че да сте наемодател е лесна работа, която се състои само в ежемесечно прибиране на наема. Трябва да се научите да подбирате хората, да сте ориентирани с цените на имотния пазар, да познавате законите и т.н.

Ценни съвети при отдаване на апартамент под наем в Стара Загора

Отдаването на имот под наем не е детска игра, както си мислят някои хора, нямащи си понятие от пазара на имоти. Собственикът на имот трябва да се среща с непознати хора и да води с тях преговори. Не всеки умее да общува професионално, затова някои наемодатели предпочитат тази работа да я прехвърлят на посреднически фирми и брокери. За да сложите адекватна цена на вашия имот ще трябва да проучите пазара и да проверите какви са цените на наемите във вашия район. Също така да претеглите добре всички предимства и недостатъци на своето жилище, за да може да му направите съответстваща реклама пред потенциални клиенти.
Търсите апартаменти под наем в Стара Загора? Вижте обявите в портала www.domaza.bg/апартаменти_под_наем_в_Стара_Загора/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт