скайп звонок
My status
Покупка на апартамент в София - столицата на България

апартамент в СофияПокупка на апартамент в София - столицата на България

Защо да си купим апартамент в София

София е столицата на България и най-големия град, основан преди няколко хилядолетия. Днес това е проспериращ град, важен административен, икономически, финансов и културен център на България. По последни данни в София живеят около 1 250 000 човека, което прави пазара на недвижими имоти изключително динамичен. Тук може да намерите всякакъв вид жилища, чийто ценови диапазон варира в зависимост от местоположението, типа имот и неговото състояние. Разбира се, София е доста примамлива дестинация, защото се намира на стратегически кръстопът, който свързва страните от Западна Европа с Близкия и Далечния изток. Отлично уредената транспортна инфраструктура и наличието на международно летище осигурява лесен и удобен достъп до столицата на България. Да си купиш означава да направиш една много добра инвестиция!

Кой район е удачен за покупка на апартамент в София

Според специално изготвено проучване вече няколко години подред софийският квартал „Младост“ държи първенството сред най-предпочитаните райони за живеене. Към него се нареждат и кварталите Център, Дружба и Люлин. Малко по-назад в класацията остават районите Манастирски ливади, Лозенец, Изгрев и Изток. На база това проучване всеки може да си направи определени изводи и ако търси да закупи жилище в столицата най-напред нека да прегледа предложенията в горепосочените райони. Тези софийски квартали не са избрани на случаен принцип, гласувалите са ги подредили според такива критерии като местоположение, уреденост, добри транспортни връзки, наличие на зелени площи и тем подобни.

Колко струва в София апартамент ново строителство

Ако разгледаме двустайните жилища в посочените по-горе предпочитани квартали на София можем да видим, че средната им цена в сгради ново строителство започва от 800 евро за квадратен метър. Апартаментите се продават без довършителни работи, с възможност за пълно завършване „до ключ“ с материали по избор на клиента, съответно срещу допълнително заплащане. Днес все повече купувачи предпочитат именно новото строителство заради новите технологии, съвременните и безопасни материали, актуалните жилищни разпределения и стилната архитектура. Закупуването на апартамент в нова сграда може да стане директно от строителя, като се предлагат доста гъвкави схеми на изплащане.

Как да продадем в София апартамент бързо и изгодно

Ако искате да продаде своя имот, намиращ се в София, то ние бихме ви посъветвали да не си губите времето самостоятелно да се опитате да се справите с тази задача. Осланяйки се на богатия си опит, смело можем да твърдим, че работата с утвърдена агенция за недвижими имоти ще ви спести доста труд, време и нерви. Ако не ви блазни идеята телефонът ви да се пръска по цял ден от звънене на потенциални купувачи, оставете продажбата на имота в ръцете на професионалисти.
Търсите или продавате апартамент в София? Направете го с помощта на www.domaza.bg/апартамент_в_София/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт