скайп звонок
My status
Покупка на апартамент в Стара Загора – градът на липите.

апартамент в Стара ЗагораПокупка на апартамент в Стара Загора – градът на липите.

Защо да си купим апартамент в Стара Загора

Стара Загора е голям български град, който се намира само на 230 км югоизточно от столицата София. До града се стига изключително удобно по първокласна магистрала. Вторият по големина български морски град Бургас е само на 190 км от Стара Загора, а до старинния Пловдив се стига за не повече от час път с кола. Тази удобна локация прави града привлекателно място както за живеене, така и за покупка на собствен апартамент в Стара Загора. Освен това градът е и голям икономически и културен център на България, известен като град на липите, поетите и творчеството. Да живееш в такава културна среда е едно голямо удоволствие.

Кои квартали са търсени за покупка на апартамент в Стара Загора

Преди няколко години в класацията „Най-добър български град за живеене” на Стара Загора беше отредена категорията „перспективен град“. Градът успешно се развива, усвояват се редица европейски проекти, виждат се промени в пътната и градската инфраструктура, което неминуемо води до повишен интерес към града и към имотите, които се предлагат. Стара Загора наброява над 20 квартала, като най-търсени си остават апартаментите в централната градска част и широкия център. За клиенти, разполагащи с по-малък бюджет за покупка на жилище са подходящи следните квартали: Три чучура, Самара, Железник и др.

Цени на апартаменти в Стара Загора

В зависимост от местоположението, цените на имотите в града варират в различен диапазон. Въпреки всичко, цените на жилищата са доста по-ниски в сравнение с големите градове като София, Варна и Бургас. Средната цена на двустаен апартамент в Стара Загора е около 500 евро за квадратен метър или приблизително 35 500 евро. Има търсене както на нови жилища в новопостроени сгради с Акт 16, така и на напълно обзаведени апартаменти в сгради тип стара тухла или панелни. Разнообразното търсене предопределя и разнообразното предлагане, а купувачи се намират за всички категории имоти. Младите семейства се ориентират предимно към двустайни жилища в нови сгради.

Търсене на изгодни апартаменти в Стара Загора

Ако искате да закупите жилище в града на липите, то имате два варианта – самостоятелно търсене на обяви през интернет или да се обърнете към специализирана агенция за недвижими имоти. В интернет има много портали за безплатни обяви, където може да се ориентирате както за средните цени на апартаменти в Стара Загора, така и да си изберете подходяща за вас агенция. Ако не разполагате с излишно свободно време за търсене на имот, най-добре е за вас да се доверите на професионален брокер.
Намерете изгоден апартамент в Стара Загора на  www.domaza.bg/апартамент_в_Стара_загора/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт