скайп звонок
My status
Покупка на жилища в София

жилища в СофияПокупка на жилища в София

Разнообразие от жилища в София

Недвижимите имоти в София са привлекателни за множество инвеститори – както обикновени купувачи частни лица, така и клиенти, търсещи да направят изгодна инвестиция. София е голям български град, европейска столица и място, където до наши дни са се съхранили множество исторически и архитектурни паметници. Успешно съчетавайки древната си история със съвременното динамично развитие, София представлява апетитно парче за много български и чуждестранни клиенти. Това с особена сила важи за закупуване на недвижим имот и в частност на изгодни жилища в София. Този съвременен мегаполис привлича десетки хиляди български граждани от цялата страна: тук е по-лесно да се намери добра работа, да се започне собствен бизнес, тук се намират най-добрите учебни заведения в страната.

Хиляди оферти за жилища в София

Решавайки да купите недвижим имот в София, трябва да сте наясно, че купувате имот не къде да е, а в културния център на България. В столицата се намират уникални забележителности – храм-паметникът Александър Невски, руската църква, площад Батенберг, Народният театър „Иван Вазов“, множество музеи и галерии. Най-значимите паметници на културата са съсредоточени предимно в централната част на София, затова цените на жилищата тук са най-скъпи. Средната продажна цена на апартаментите в центъра на столицата се движи около и над хиляда евро на квадратен метър, което прави не по-малко от 90 хиляди лева. В това число влизат двустайни, тристайни, четиристайни апартаменти и мезонети. Ако едно жилище е луксозно обзаведено, цената му веднага скача почти двойно.

Райони за покупка на жилище в София

Покупка на имот в столицата може да се направи във всеки един жилищен квартал, стига да знаете какво точно търсите. Имате ли предпочитания към определен софийски квартал, работата става доста по-лесна. Ако сам не може да се справите с търсене на жилище в голям град като София, потърсете някоя от стотиците агенции за имоти, работещи в столицата. Най-търсени за покупка на жилище са централната градска част, големите жилищните комплекси „Люлин“ и „Младост“, престижният квартал „Лозенец“, както и модерните напоследък комплекси от затворен тип в „Манастирски ливади“.

Колко струва едно жилище в София

Купувачите на жилища търсят всякакъв вид имоти – апартаменти, къщи, вили, имения и т.н. Едни търсят да закупят жилище за живеене, други – да го отдават под наем, трети – с цел съхраняване на натрупаните парични средства в актив като недвижим имот. Всеки квартал на София и извънградските райони се характеризира с определени цени предвид местоположението. Двустайните и тристайните апартаменти в центъра струват средно над 1000 евро на квадратен метър. В „Люлин“ и „Младост“ средната продажна цена на същия тип имоти върви около 700-770 евро на квадратен метър. Къщите в районите Драгалевци, Горна баня, Витоша и Манастирски ливади се продават със средна цена на квадратен метър от 1000 евро.
Разгледайте стотици оферти за продажба на жилища в София в портала за имоти www.domaza.bg/жилища_в_София/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт