скайп звонок
My status
Пазарът на жилища в София за продажба – променлив или устойчив?

жилища в София за продажбаПазарът на жилища в София за продажба – променлив или устойчив?

Има ли засилено търсене на жилища в София за продажба?

Според експерти, които постоянно анализират пазара на имоти в столицата и правят непрекъснати изследвания, с всяка година се увеличава търсенето на нови имоти. Появата на все повече хора, получаващи стабилни доходи и на клиенти, които работят в чужбина и изпращат пари в България на свои близки допринася за постоянното търсене на хубави и изгодни жилищни имоти. Нови жилища в София за продажба днес има във всички добре развити квартали, като в централните зони свободните парцели за строеж са тръвде ограничени. Това се отразява на предлагането, което неминуемо пък влияе върху цените на жилищата в престижните централни райони.

Типове жилища в София за продажба, които се търсят най-много

Осланяйки се на анализите на специалисти, изследващи пазара на имоти в столицата, можем да видим, че най-търсени си остават двустайните и тристайните апартаменти. Голям интерес имат новопостроените жилищни сгради, както и по-луксозните имоти, разположени в обособени, затворени комплекси. По-малък е интересът към панелните апартаменти, въпреки че и те си имат почитатели заради големите си квадратури и отделните кухни. Голям процент от офертите на жилищния пазар са за продажба на обзаведени апартаменти. Това от една страна е голям плюс, защото спестява на купувача време и разходи за обзавеждане, от друга страна не всички имоти са обзаведени добре, за да си заслужат по-високата продажна цена. Ако харесате жилище, което се предлага с мебели, които не са по вашия вкус, то преговаряйте с продавача да ви го продаде необзаведено, като свали цената.

Ново жилище в София за продажба

Голям интерес предизвикват новите жилищни сгради, тъй като те са привлекателни за купувачите не само със съвременните си визии, но и с подобрената прилежаща среда. Това с особена сила важи за новите жилищни комплекси, състоящи се от няколко блока, обединени в едно общо пространство, със зелени зони, пейки, места за отдих, игра на децата, спортни площадки, осигурени паркоместа. В зависимост от „пълнежа“ на тези комплекси, таксата поддръжка варира. Ако искате да живеете в безопасност и сигурност, вероятно ще сте готови да платите повече пари за охрана, портиер и гараж за вашия автомобил.

Как да търсим жилище в София за продажба

Разбира се, за търсенето на имот – нещо, което не се купува всеки ден и е изключително сериозна стъпка в живота на всеки от нас, най-разумното решение би било да се консултираме със специалист. Днес има множество агенции за недвижими имоти на пазара и хиляди брокери, готови да предложат своите услуги. Как да открием най-добрите от тях, които ще ни свършат отлична работа? Няма нищо по-добро от препоръка на човек, минал през процеса на закупуване на имот. Разпитайте ваши познати и колеги, поинтересувайте се не познават ли реномирана агенция или брокер, които биха ви помогнали за финализирането на вашата сделка.
 Към коя агенция да се обърнете за жилище в София за продажба? Разгледайте пълния каталог с фирми в портала www.domaza.bg/жилища_в_София_за_продажба/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт