скайп звонок
My status
Голям интерес към жилища в София под наем

жилища в София под наемГолям интерес към жилища в София под наем

Засилено търсене на жилища в София под наем

Да си купиш имот във София – столицата на България и голям европейски град с дълбока история е доста добра инвестиция. София е разположена в подножието на Витоша, в западната част на България, а населението й днес се изчислява на над 1 300 000 души. София се намира на 130 км от Пловдив, на 380 км от Варна и на 340 км от Бургас. До столицата днес се стига по множество различни начини: изградени са първокласни магистрали, а второстепенните пътища с всяка година се ремонтират. Какво кара българските граждани да напускат своите родни места и да се преселват в София? Отговорите са прости – възможността да си намерят бързо добра работа, перспективи за децата, по-добро заплащане на труда си. Именно това са основните причини, които правят пазара на жилища в София под наем изключително динамичен. Търсят се всякакви видове имоти – стаи, ателиета, гарсониери, двустайни и тристайни апартаменти.

Къде да търсим жилища в София под наем

Предлагането и търсенето на жилищни имоти в столицата е доста активно, хубавите оферти се отдават светкавично. Обикновено наемателите търсят квартира под наем в района, който им е по-удобен до местоработата, детската градина или училището на децата. На пазара се предлагат всякакви апартаменти като тип, квадратура и състояние. Има напълно обзаведени жилища с всичко необходимо, има и такива, които се отдават празни. Цените също са доста вариращи – за всеки вкус и джоб. В София има десетки квартали и зони, някои са по-големи и по-добре уредени за живеене, други са по-отдалечени от центъра и не толкова привлекателни. Къде вие ще си наемете жилище зависи от вашите лични предпочитания и финансови възможности.

Агенции отдаващи жилище в София под наем

На територията на София работят стотици агенции за недвижими имоти. Част от тях са специлизирани предимно в сделките с покупко-продажба и не се занимават с посреднически услуги по намиране и отдаване на апартаменти под наем. Има фирми, които пък изцяло се занимават само с наемни отношения, а има и смесени агенции, които предлагат всякакви видове услуги – и продажби, и наеми. Към коя от фирмите ще се обърнете вие зависи изцяло от вас, като нашият съвет е да изберете агенция, специализирана изцяло в отдаването на жилища в София.

Огледи на жилище в София под наем

В случай, че сте избрали агенция, която да ви намери апартамент под наем, от една страна сте доста улеснени. Брокерът, който ще поеме вашето търсене, ще има ангажимента да подбере подходящи за вас имоти и да организира техните огледи. Вие ще трябва да отделите няколко часа от времето си, за да посетите лично всички предложения и да се срещнете с наемодателя. На място ще прецените дали показаното жилище ви устройва, дали е обзавадено с всичко необходимо, както и да договорите допълнителни подобрения, ако такива се налагат.
Вижте какви жилища в София под наем се предлагат в портала за имоти www.domaza.bg/жилища_в_София_под_наем/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт