скайп звонок
My status
Активността на пазара за имоти в София доведе до плавно повишаване на цените

имоти в СофияАктивността на пазара за имоти в София доведе до плавно повишаване на цените

Как да купуваме имоти в София

Всеки, който се намира в еуфория от предстояща покупка на нов дом е подложен на риск да изпусне много важни детайли. В желанието си по-скоро да се обзаведем със собствено жилище, хората пропускат да са внимателни към всеки дребен нюанс. Все пак покупката на ново жилище или имоти в София е сериозно начинание, към което трябва да се подходи изключително обстойно. Специалистите съветват да не бързате да купувате, когато сте още в самото начало по търсене на жилище. Често се случва един имот да ви хареса много и всичко да ви устройва, но да искате малко да си помислите, да се посъветвате с близките си. Продавачът, пък, като че ли, напук ви препира – хайде, цената е много изгодна, има и други купувачи, ще изтървете изгодната оферта. Препоръките са да не се поддавате на подобни трикове, а да разгледате колкото се може повече варианти, за да вземете най-правилно решение.

Имоти в София ново строителство

Някои от купувачите грешно разсъждават, мислейки си, че с купуването на имот ново строителство избягват проблемите, които са възможни при жилищата от вторичния пазар – тежести, много собственици, ипотека и т.н. Когато все пак стигате до решението да купувате директно от строител, потърсете достатъчно информация за него. Разберете какви обекти до момента е построил, по възможност ги посетете, за да се убедите в тяхното качество. Ако строителната фирма съществува от много години на пазара, това вече е добър знак. При проявен реален интерес към определена жилищна сграда, поискайте да ви покажат необходимите документи за строеж, разрешителни и т.н.

Покупка на имот в София с брокер

Често, когато се нуждаем от определен имот, обикновено възлагаме тази задача на специалисти – агенции за недвижими имоти и брокери. Все пак не се доверявайте на първата срещната агенция или брокер, който ви уверява, че по-добър от него няма и че ще ви намери най-добрата оферта на пазара. Рискът да попаднете на мошеници е твърде голям, така че внимателно подбирайте с кого да работите в тази насока. Ако някой приятел, познат или колега ви препоръча конкретна фирма или брокер, постарайте се да потърсите допълнителна информация за тях, за да сте сигурни, че пред вас стои истински професионалист.

Имот в София на „зелено“

Все по-уверени и сигурни станаха клиентите що се касае момента за купуване на новостроящ се имот. На имотния пазар в столицата останаха предимно големите и утвърдени строителни фирми, които държат на реномето си и се опитват да предлагат качествени обекти. Изгодните цени при закупуване на „зелено“, различните варианти за изплащане на продажната цена, съвременните планировки и възможностите за закупуване на гараж или паркомясто правят новото строителство изключително атрактивно за клиентите, решили да се сдобият с нов дом.
Търсите имоти в София? Разгледайте обявите в портала www.domaza.bg
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт