скайп звонок
My status
Свободните квартири във Варна бързо се заемат

квартири във варнаПазарът на квартири във Варна продължава да е активен

Засилено се търсят квартири във Варна, особено през летния сезон. Тогава летовници се интересуват от краткосрочно наемане. Хората, които отдават жилища или само стаи са доволни, че успяват да се възползват максимално от това, че много хора предпочитат да прекарат отпуската си в Морската ни столица. Но всъщност, не тези наеми поддържат пазара активен през цялата година. В града се обучават много студенти, млади хора от други населени места намират своето място за професионална реализация и всички те са причина за целогодишния интерес към апартаментите, които се отдават под наем.

В някои райони квартири във Варна се намират трудно

Най-трудно е да се наеме жилище около ВИНС-а. Това е и районът, който поддържа най-високи стойности на наемите. Интерес за наемателите представляват и зоните около Окръжна Болница, Чаталджа, Общината, Червения площад. Търсенето изпреварва  предлагането, а новото строителство няма как да подпомогне пазара – терените за застрояване намаляха чувствително през последните години и нови строежи се виждат все по-рядко.

Къде да търсим квартира във Варна ако бързаме с нанасянето

В по-големите квартали има повече варианти, предоставящи разнообразие в избора за наемане на жилище. Харесвано място за живеене е кв. Чайка. Просторът между блоковете, многото зеленина, удобствата и близостта до Морската Градина са най-впечатляващи за наемателите. Разбира се, не бива да се пропускат и добрите транспортни връзки с останалите квартали на града – посредством широки булеварди придвижването е бързо и без задръствания. На по-ниски стойности се отдават апартаментите в кв. Левски и Цветния квартал – места, където отново може да се разчита на добра транспортна инфраструктура и удобства, удовлетворяващи всеки техен жител.

Евтина квартира във Варна – къде да я намерим

С отдалечаване от централната част на града и от морето шансовете ни да намерим квартира с по-нисък наем нарастват. Кварталите Младост, Възраждане и Трошево са добре уредени, единственият им минус е, че до центъра е по-трудно да се стигне пеш. Но за сметка на това месечните разходи са по-малки. Във Владиславово е още по-евтино, а ремонтирани булеварди улесняват придвижването.

Имате нужда от квартира във Варна? Разчитайте на: www.domaza.bg/квартири_във_варна/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт