скайп звонок
My status
Чужденци масово търсят квартири в Бургас

квартири в БургасЧужденци масово търсят квартири в Бургас

От какво е породен интересът към квартири в Бургас

Вече много години подред, в зората на така начерения „бум“ на имотния пазар у нас, Бургас се нарежда на едно от най-челните места в това отношение. Чужденците, идващи в България не само на почивка, но и на огледи на имоти са пленени от Бургас и курортните комплекси в региона. Градът днес се позиционира като перспективно място за развитие, бизнес и инвестиции, привлича клиентите със своята подобрена инфраструктура и ниски цени на имотите. Тези, които още не са ориентирани относно желания имот за покупка, наемат квартири в Бургас за определен срок на време, в който да успеят да се запознаят с града. В Бургас има международно летище, жп гара, автогари, морски транспорт – всички условия за лесно и достъпно пътуване са налице.

Предпочитани райони за наемане на квартири в Бургас

В Бургас има няколко квартала, които се характеризират като най-желани за живеене. Това са районите Зорница, Лазур, Изгрев и Братя Миладинови. Разбира се, на първо място се нарежда идеалният център и прилежащите към него централни градски части. Предпочитани са и районите, разположени на пешеходно разстояние от Морската градина – любимо място за отмора, релакс и разходки на бургазлии, гости на града и туристи. Паркът териториално има по-малки размери от варненската Морска градина, но е доста подредено и приятно местенце край морето. Тук има тихи алеи за разходка, пейки за отдих, детски площадки и уютни кафенета. Кой не би искал да живее в непосредствена близост до визитната картичка на града?

Наем на краткосрочна квартира в Бургас

Собствениците на апартаменти, разположени в центъра или в близост до морето предпочитат да ги отдават за краткосрочен период или на нощувки, защото така излиза по-изгодно за тях. Добрата локация позволява по-висока наемна цена, която са готови да заплатят тези, които искат лукса да живеят в непосредствена близост до центъра, морето и прекрасната Морска градина. През последните години броят на рускоговорящите чужденци в Бургас се увеличава постоянно. Голям процент от тези хора търсят на първо време жилище под наем, докато си намерят подходяща оферта за покупка. Непознаването на града ги кара да наемат апартаменти в централните части, въпреки по-високия наем.

Търсене на квартира в Бургас с агенция

Когато имаме нужда от компетентно изпълнение на дадена задача ние обикновено търсим услугите на специалисти. Стане ли дума за наемане на жилище в голям град помощта на опитни брокери е незаменима. Нуждаем ли се спешно от подходящо жилище, няма по-добро решение от обаждането в агенция за недвижими имоти. Фирмите с дългогодишен опит работят качествено на пазара и предлагат богата база от всякакви жилища. Един професионален брокер с голям опит би могъл да ви намери подходяща квартира дори за един ден. Не пренебрегвайте услугите на специалистите, ако искате да си спестите изхабени нерви и изгубено време.
Търсиш изгодна квартира в Бургас? Разгледай обявите в портала www.domaza.bg/квартири_в_Бургас/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт