скайп звонок
My status
Има сред какво да се избира сред офертите за квартири в Русе без посредник

квартири в Русе без посредникИма сред какво да се избира сред офертите за квартири в Русе без посредник

Русе е най-големият български град по поречието на река Дунав. Заради многобройните сгради-паметници на културата, често е наричан "Малката Виена“. Пред 2014 година печели приза „Най-добър град за живеене в България“. Утвърдил се като голям български индустриален център, с най-голямата ни Свободна безмитна зона и силно развита търговия. Това са предпоставки, които през последните години дават повече възможности за работа и правят впечатление на хора от други населени места. В допълнение, нови, успешно реализирани проекти го превръщат в модерен, приветлив европейски град, в който да се живее е приятно и все по-привлекателно. Пазарът на наемите в града чувствително се раздвижи, в едно с това нарасна и броят на офертите за квартири в Русе без посредник.

Търсене на квартири в Русе без посредник

Да се наеме квартира директно от наемодателя крие своите рискове. По тази причина броят на хората, които се обръщат за съдействие към специализирани агенции за имоти нараства. Намалява броят на тези, които предпочитат сами да се справят с намирането и наемането на жилище, това са предимно студенти, обучаващи се в двете висши учебни заведения в града. Поради по-малкия си опит, те са рискова група и брокерите съветват преди да наемат квартира да наберат достатъчно информация за това какви са рисковете.

За какво да внимаваме при наемане квартира в Русе без посредник

Основният риск е да се попадне на недобросъвестни хазяи. Важно условие да се избегнат бъдещи проблеми е при наемането да се сключи Договор за наем, който да е максимално подробен по отношение на описанието на правата и задълженията на наемателя и наемодателя, както и неустойките при тяхното неизпълнение. Болшинството от жилищата се отдават с обзавеждане и оборудване. По тази причина е много ценно към договора да се прибави и опис-протокол, в който са описани състоянието на квартирата, наличните мебели и  принадлежности, тяхната изправност и всичко това, повредата или изчезването на които биха могли да доведат до проблеми.

Къде се търсят квартира в Русе без посредник

Районите, които са най-предпочитани за живеене, са Център, Хъшове, Централен Южен и Възраждане. Логично, те поддържа и най-високи стойности на наемите – 2,00 – 2,50 евро/кв.м. Харесвани са и Цветница, Здравец 1 и Родина 1, където наемите са малко по-ниски. Най-евтино е наемането на жилище в Родина 3, където месечният разход рядко надвишава 1,50 евро/кв.м.
Винаги, когато се нуждаете от наемане на квартира в Русе, можете да разчитате на: www.domaza.bg/квартири_в_Русе_без_посредник/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт