скайп звонок
My status
Къщи в Благоевград

къщи в благоевградПредлагането на къщи в Благоевград все още е оскъдно

Благоевград е разположен Югозападна България и е административен център на едноименната област. Има стратегическо географско положение, тъй като край него минава автомагистрала „Струма“, която свързва ГКПП „Кулата“ с Дунав мост 2 при Видин, недалеч е границата с Република Македония, ски центърът Банско, балнеоложките курорти Сандански и Огняново, Рилският манастир както и други туристически забележителности. Всичко това прави градът стратегически център по отношение на икономиката, науката – с два университета, транспорта и административното обслужване, което се отразява и на търсенето на къщи в Благоевград. Градът е център на жилищното строителство в Пиринско. През последните години на пазара на недвижими имоти в града излязоха много нови предложения. Това се отрази многозначно на цените на имотите в Благоевград. Въпреки това трендът е еднопосочен - къщи в Благоевград се засилва, въпреки все още оскъдното предлагане.

Къщи в Благоевград -  къде да търсим

Благоевград е застроен с разнообразни жилищни сгради, голяма част от които са къщи. Те се намират най-вече в източния край на града, където започват първите гънки на Пирин планина и теренът е наклонен. Строежът на нови къщи е като цяло ограничен затова и продажбата или и отдаването им под наем е относително рядкост. Може да се намерят предложения за продажби на част от къщи или даването под наем на етажи от къщи. През последните години много от къщите в Благоевград се реновират и санират. Това им придава представителност и по-добър търговски вид ако собствениците им желаят да ги продадат или да ги отдадат под наем. Наблюдава се и тенденцията къщи в Благоевград да се ремонтират основно и да се превръщат в хостели във връзка с бурното развитие на градския туризъм в населеното място и посещението му от много млади хора от страната и чужбина, които имат сравнително ограничени финансови възможности и пренощуването в хостел за тях е привлекателна опция.

Къща в Благоевград, защо е за предпочитане

Къщите в Благоевград се намиран най-вече в по-тихите и озеленени райони на града. Разбира се, всички те разполагат с по-голям или по-малък двор. Повечето от къщите в Благоевград, в унисон със строителните и архитектурни традиции на Югозападна България, са големи, построени с качествени материали, с широки прозорци, на два или три етажа и с големи и добре оразмерени покриви. Всичко това ги прави предпочитано място за живеене. Необходимо е да се уточни, че къщата в Благоевград създава по-качествени условия за живот, на по-големи семейства и има възможност да осигури по-голямо лично пространство. Топлото южно лято, по-продължителния слънчев период в тази част на страната, прекрасната природа и чистият въздух на Благоевград просто задължават хората, които искат да придобият имот в града да се насочат именно към къща. Това ще им осигури по-високо качество на живот и интензивно използване на благоприятните природни характеристики на региона.

Къща в Благоевград - повишава качеството на живот

В Благоевград изборът на къщи за закупуване и наемане не е особено голям. Не така стои обаче въпросът в близките села, които през последните години се превърнаха в притегателен център за живеене. Там интензивно се застрояват парцели с много качествени и луксозни къщи, част от които са предназначени за продажба. През последните години в близост до Благоевград се построиха и няколко комплекса от затворен тип, които предлагат много изгодни и удобни къщи за продажба. Те са разположени в много достъпни и красиви местности недалече от центъра на Благоевград с добра комуникационна достъпност и недалече от главните търговски точки и хипермаркети на града.

Намерете изгодни обяви за къщи в Благоевград на: www.domaza.bg/къщи_в_благоевград/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт