скайп звонок
My status
Добри тенденции за развитието на пазара за недвижими имоти във Варна

недвижими имоти във ВарнаДобри тенденции за развитието на пазара за недвижими имоти във Варна

Стабилност на пазара за недвижими имоти във Варна

По последни данни на институциите, чрез които минават всички сключени имотни сделки на територията на Варна и областта е видно, че ръстът е доста осезателен. Става въпрос за изминалата 2016-та година - годината, в която имотните пазари на всички големи градове в България отчетоха изключителна активност и динамика. Сделките с недвижими имоти във Варна са се увеличили минимум с 8%, което е доста голям напредък, като се има предвид, че периодът от 2013-та година насам беше доста упаднически в това отношение. Повече продажби е имало в сектора „жилищни имоти“, а интересът към търговски площи, складове и парцели постепенно нараства. Големите агенции се надяват създалата се тенденция да се запази и през 2017-та година, защото на пазара има доста имоти, които чакат своите купувачи.

Недвижими имоти във Варна с инвестиционна цел

В днешно време закупуването на имот с инвестиционни намерения е доста добро решение. Към тази позиция се ориентират най-вече хората, които разполагат с достатъчно средства. Ако мислите да теглите кредит за покупка на жилище, което да отдавате под наем, трябва да премислите много щателно дали начинанието ще си струва. Най-добре е да се консултирате със специалист, който да направи анализ на вашите възможности. Трябва да има добра възвръщаемост от наем, за да си заслужава да теглите кредит. Или пък самият кредит да е на невероятно низки лихвени проценти, което все още не е реално в България. Макар че напоследък повечето банкови институции с цел привличане на клиенти започнаха да предлагат доста изгодни условия.

Покупка на недвижим имот във Варна ново строителство

Строителните предприемачи предпочитат Варна заради създалото се голямо търсене на нови имоти. Дори няма значение, дали строителният парцел ще е в по-централните части или в краен квартал – за всяко място винаги има заинтересовани клиенти. Тъй като получаването на разрешителни за строеж на жилищна сграда в центъра и широк център е доста трудоемко и скъпо, строителните фирми не пренебрегват с възможностите, които им дават по-крайните квартали на Варна. По-ниските цени винаги привличат купувачите, желаещи да се сдобият с нов дом на изгодни условия.

Отдаване на недвижим имот във Варна

Като голям град и морска столица на страната ни, Варна привлича много хора, желаещи тук да се преместят да живеят и да работят. Тъй като не всеки има възможности да си купи нов дом в града, остава решението да се търси квартира под наем. Търсене на жилища за отдаване има през цялата година, като най-активни са летният сезон заради туристите и месеците септември-октомври заради студентите. Наличието на компетентен брокер би ви спестило доста усилия, касаещи се закупуването или наемането на подходящ имот. Във Варна има много агенции за имоти и стотици брокери, а шансът да попаднете на истински професионалист, за съжаление, не е много висок.
Разгледайте хиляди обяви за недвижими имоти във Варна в портала www.domaza.bg/недвижими_имоти_във_Варна/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт