скайп звонок
My status
Има ли промяна на пазара за недвижими имоти във Велико Търново

недвижими имоти във Велико ТърновоИма ли промяна на пазара за недвижими имоти във Велико Търново

Какъв тип недвижими имоти във Велико Търново се търсят най-много

Брокери, работещи на територията на Търново споделят, че както и преди най-голямо търсене сред клиентите е имало за жилищни имоти в категорията „продажби“ и „наеми“. Увеличило се е търсенето на имоти ново строителство, а секторът „бизнес имоти“ почти не бележи никакво развитие. Въпреки това пазарът за недвижими имоти във Велико Търново се намира на стабилно ниво, като няма нито увеличение, нито спад в цените. Основният клиентски и инвеститорски интерес все така е насочен към големите градове на България – София, Варна, Бургас, както и към черноморските и планинските ни курорти.

Недвижими имоти във Велико Търново за инвестиция

Има ли интерес от страна на клиентите към закупуване на имоти в Търново с инвестиционна цел? Анализите от продажбите, извършени през периода 2015-2016 година показват, че този сегмент не е бил силно застъпен. Да, купувани са жилища ново строителство за инвестиция, но купувачите са били по-скоро клиенти със стабилни доходи, желаещи да осигурят бъдещето на своите деца. Между впрочем, това е интересно явление, което е широко застъпено сред българите – да осигуриш старините на децата си. Често това се изразява в покупка на отделно жилище. Именно поради тази причина в България на глава населения се падат най-много квадратни метри жилищна площ.

Какво да знаем при покупка на недвижим имот във Велико Търново

Всеки, който се замисля за покупка на ново жилище иска то да е най-перфектното. Как да избегнем често допусканите грешки и да се насладим на един спокоен процес по търсене на подходящия имот? Желателно е да работите с компетентни брокери, които познават в детайли Търново и са наясно с предимствата и недостатъците на всеки район в града. Най-досадното е когато се налага да избирате между два имота, които много ви допадат. В този случай ще трябва много добре да претеглите плюсовете и минусите на всеки от имотите, за да вземете най-правилното решение.

Продажба на жилищен недвижим имот във Велико Търново

Поради една или друга причина ни се налага да продадем своя собствен имот и в този случай трябва да знаем кои са ключовите моменти, на които трябва да наблегнем преди евентуална сделка. За да бъде вашият имот привлекателен за потенциалните клиенти, трябва да го подготвите за огледи. Ако жилището е обитаемо в момента на продажба, постарайте се да го почистите и подредите. Измийте прозорците, за да влиза повече светлина, което непременно ще направи добро впечатление на клиентите, които търсят светъл и слънчев дом. Ако във входа ви няма чистачка, в деня на огледа изчистете стълбището и общите части – това със сигурност ще впечатли купувачите, търсещи уюта и добросъседството.
Търсите недвижими имоти във Велико Търново? Разгледайте офертите в www.domaza.bg/недвижими_имоти_във_Велико_Търново/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт