скайп звонок
My status
Възроди се пазарът на недвижими имоти в Банско
недвижими имоти в БанскоВъзроди се пазарът на недвижими имоти в Банско

Наши и чуждестранни купувачи се интересуват от недвижими имоти в Банско

Силна година ще отбележи пазарът на недвижими имоти в Банско. Все по-широк кръг купувачи се интересуват от покупката на ваканционни имоти, като британците и руснаците съставляват най-голям процент от чуждестранните клиенти на агенциите за недвижими имоти. Средната цена, на която се продават апартаментите в популярния ски-курорт е 320 евро/кв.м., а средната покупна цена е 20 000 евро, показват данните на водещи в областта агенции.

Най-търсени недвижими имоти в Банско

Предпочитанията на клиентите се изместват от едностайни към двустайни и тристайни апартаменти, което е една много положителна тенденция. Все пак, най-търсени до момента остават студиата и едностайните до 40-50 кв.м., с цена до 25 000 евро. Според специалисти в бранша, сега е подходящ момент за покупка на имот в курортите и купувачите отчитат този факт. Все още много изгодните цени, на които те се продават, изкушават за покупка на ваканционен имот - делът на българските купувачи вече надвиши 50%.

Къде офертите за недвижим имот в Банско са най-атрактивни

Най-активно търсене на имоти е в зоната под връх Тодорка. Преди години, много ирландци и англичани закупили апартаменти тук, сега ги препродават, в резултат на което има атрактивни предлагания на имоти в отлично състояние на цени, по-ниски от пазарните. Иначе, близостта до ски пистите, състоянието на инфраструктурата, разходите при ползване на съоръженията и състоянието на сградата, в която се намира имотът, са от решаващо значение при вземане на решение за покупка.

Инвестиция в недвижим имот в Банско

Покупката на ваканционен имот в Банско безспорно е една добра инвестиция. Причината за това е проста – Банско е доказано един от най-добрите ни ски курорти не само у нас, но и в Европа, а през лятото е живописно място, предпочитано от хора, прекарващи отпуската си на планина. Цените в момента са достъпни. В същото време добре развитият пазар на наемите дава допълнителна увереност на купувачите.
Интересувате ли се от покупка на имот в Банско? Добър избор ще направите сред многобройните оферти на: www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_Банско/
 
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт