скайп звонок
My status
Повече недвижими имоти в Бургас за продажба

недвижими имоти в бургасПазарът на недвижими имоти в Бургас продължава да е активен
 

Новото строителство поддържа пазарът на недвижими имоти в Бургас изключително активен. Нови здания, в етап на строеж или вече завършени, обогатяван постоянно офертите. Бургас е на челни позиции сред останалите ни градове по отношение на издадени разрешителни за строеж, както и по брой завършени сгради. Сделките вече се сключват по-бързо, времето от първи оглед до плащане е намаляло наполовина. Всичко това е съпътствано с покачване на цените, което за последните дванадесет месеца достигна до немалките 15%. Намаляването на руските купувачи е отдавна компенсирано от повишеният интерес от българи.

Факторите, влияещи на продажбите на недвижими имоти в Бургас

Растящият интерес се определя от фактори, които са валидни за цялата страна, но и до голяма степен от локални такива. Банките определено влияят на нагласите на хората, тяхната политика е причина много от спестяванията да бъдат пренасочвани към сектора на имотите. Купувачите имат възможността и да се възползват от облекчените процедури по отпускане на ипотечни кредити и ниските лихви по тях. Що се отнася до двигателите на пазара на регионално ниво, те се свързват с бурния икономически растеж, повишаване на доходите, откриване на повече нови работни места, подобряване на средата за живот. Статистиката показва, че Бургас е сред градовете с най-голямо нарастване на населението и на стандарта на живот.

Какъв е предпочитаният недвижим имот в Бургас

Едностайните и двустайните апартаменти са сред най-търсените в града. Не бива да се подминава фактът, че ръстът при продажбите на тристайни е голям и съвсем скоро ще покачи този вид жилища до водещи позиции. Купувачите на първо място се интересуват от точната локация на имота. Вниманието е най-високо към централната градска част, следват квартали като Изгрев, Славейков и Зорница.

Цените, на които се продава недвижим имот в Бургас

Градът условно може да раздели своите имоти в три ценови категории. Най-скъпите са тези, които са  близо до центъра и морето, където квадратният метър се продава за средно 800 – 950 евро. Възраждане, Славейков и Изгрев поддържат малко по-ниски цени, средно 650 – 800 евро/кв.м. За под 650 евро се продават площите в Меден Рудник и Победа. Разбира се, това деление е малко условно, луксозни и скъпи предложения, както и възможности за евтина покупка има във всеки бургаски квартал.

Винаги актуална информация за пазара на имоти в Бургас ще намерите на: www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_бургас/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт