скайп звонок
My status
Ситуация и прогнози за пазара недвижими имоти в Русе

недвижими имоти в РусеСитуация и прогнози за пазара недвижими имоти в Русе

Какво се случва с пазара за недвижими имоти в Русе?

През изминалата година имотният пазар в Русе не е бил белязан със скокове или спадове, а активността на купувачите е била умерена. Въпреки че не е имало увеличения в броя на сделките за покупко-продажба, може да се отчете, че пазарът е бил на стабилно ниво. Имало е леко повишено търсене на недвижими имоти в Русе под наем, що се касае сегмента „жилища“. Специалисти възлагат големи надежди на настъпилата 2017-та година, като очакванията са за плавно, но стабилно възстановяване на пазара както за градски имоти, така и за селските имоти в региона. Все така слаб си остава интересът към производствени имоти, складове, офисни и търговски помещения.

Какъв тип недвижими имоти в Русе се ползват с най-висок интерес?

Експерти отбелязват, че въпреки слабия пазар и спадналото търсене на всякакви имоти, все пак е имало възстановяване в сегмента жилищни имоти и най-вече що се касае  новото строителство и по-луксозните жилища. Също така е имало търсене на евтини и компактни имоти за ремонт, подходящи за отдаване под наем. Хората, разполагащи със спестявания, търсят начини за тяхното най-добро инвестиране. Както показва времето, няма по-удачно нещо от запазване на финансите от тяхното влагане в недвижими имоти. След като и банките спряха да предлагат атрактивни условия по депозитите на големи суми, не ни остава нищо друго освен да се ориентираме към покупка на имот.

Кой има интерес от покупка на недвижим имот в Русе

Въпреки че Русе е един от големите български градове, тук ситуацията на имотния пазар е коренно различна в сравнение със София, Варна или Бургас. Дори в Стара Загора нещата са по-ведри в това отношение. В Русе няма летище, няма я онази благодатна инвестиционна атмосфера, която да накара множество инвеститори да погледнат на града като на перспективно място. Все пак да не забравяме, че Русе се намира на Дунава и е в непосредствена близост към границата на съседна Румъния. Дунав мост при Русе е една от основните пътни връзки с Европа, което все пак дава надежди за подобряване на икономиката в града и на имотната сфера в частност.

Какъв тип недвижим имот в Русе търсят днес клиентите?

Специалистите не очакват резки промени в ситуацията с имотния пазар в града. Настроенията са за една спокойна стабилност, без резки промени в цените. Какво да очакват клиентите в подобна ситуация? Тези, които разполагат с определена сума за покупка на имот дали да изчакват още или да купуват? Подобен тип въпроси вълнуват хората, които наистина имат намерения да инвестират в недвижим имот, но се боят от възможните промени, които по някакъв начин биха ги засегнали финансово. Разбира се, няма по-добро решение от консултиране с опитни специалисти, които могат да направят реална оценка на пазара и да посочат евентуалните рискове и негативи.
Разгледайте стотици обяви за недвижими имоти в Русе в портала www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_Русе/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт