скайп звонок
My status
Пазарът за недвижими имоти в София – какви са прогнозите за 2017 г?

недвижими имоти в СофияПазарът за недвижими имоти в София – какви са прогнозите за 2017 г?

Жилищни недвижими имоти в София

Според експерти очакванията за настъпилата 2017 година относно имотния пазар в столицата са обнадеждаващи. Ще има силна конкуренция, повишен интерес към сделки с имоти от вторичния пазар, а категорията купувачи ще става все по-разширена. Имотният пазар за недвижими имоти в София през изминалата година запази своите стабилни нива, а по-голям брой продажби бяха отчетени при жилищните сделки. Както и досега, търсени са били предимно двустайни и тристайни апартаменти, кокетни студия за инвестиция и евтини къщи в софийските предградия. Широкият ценови диапазон позволяваше на заинтересованите лица да намерят най-подходящия обект за покупка.

Цените на недвижими имоти в София

Големите компании, реализирали доста успешни и многобройни сделки през изминала година на територията на столицата, отчитат известен „бум“, довел до раздвижване на пазара. Според изготвените анализи цените на имотите в София в някои райони са постигнали увеличение от 10% до 12%. Интересът към столичните обекти е бил изключително висок, като място, гарантиращо ликвидни и рентабилни инвестиционни вложения. Инвеститорите, търсещи изгодни имоти, започнаха да обръщат гръб на ваканционните имоти по Черноморието и да се ориентират към София като място с добри перспективи. Дали и през настоящата година е възможно покачване на цените в столицата е рано да се каже, твърдят специалисти.

Ново строителство в София недвижими имоти

Големият интерес и напливът на купувачите за жилища ново строителство в столицата доведоха до липсата на качествени имоти с добри локации. Клиентите стават все по-претенциозни и взискателни, което кара строителните предприемачи да бъдат по-гъвкави както по отношение на избора на място за строеж, така и към внимателния избор на строителни материали и проектираните поетажни разпределения на жилищата. Атрактивните имоти, разположени в комуникативни райони на столицата се разпродават още на ранния етап от строежа. Тези от купувачите, които разполагат с необходимата сума, се намират в привелигеровано отношение.

Кой купува в София недвижими имоти

На какво се дължи активното търсене на имоти в столицата? Според експерти основните признаци за засилен интерес към покупка на жилище или бизнес обект се дължат на няколко фактора: стабилност на икономиката, намаляване на безработицата, ръст на доходите сред населението, по-гъвкавите условия за банково кредитиране. Всичко това дава предпоставки за разширяване периметъра на търсене от купувачите в по-широки граници от досегашните. Изгодните цени на новото строителство в някои столични квартали ще накара купувачите да се ориентират към райони, отдалечени от центъра.
Разгледайте хиляди обяви за недвижими имоти в София в портала www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_София/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт