скайп звонок
My status
Недвижими имоти в София без посредник – мит или реалност?

недвижими имоти в София без посредникНедвижими имоти в София без посредник – мит или реалност?

Възможно ли е да се намерят недвижими имоти в София без посредник?

В днешно време, когато всеки гледа максимално да намали разходите си, плащането на комисионна при сделка с недвижим имот е доста голямо перо от определения за целта бюджет. Тези от вас, които са се сблъсквали с търсене на жилище или търговски обект, вероятно, са останали с впечатлението, че повечето обяви са публикувани от името на агенция за имоти или частен брокер. Как да намерите недвижими имоти в София без посредник, за да не плащате комисионна такса? Този въпрос си задават немалко клиенти, желаещи да спестят въпросната сума, която в повечето случаи възлиза на 3% от продажната цена на имота. Има ли сайтове или вестници, където може да се открият собственици, предлагащи свои имоти за продажба?

Къде да търсим недвижими имоти в София без посредник

В интернет има доста сайтове за обяви, където са публикувани оферти за всякакви стоки, в това число и за недвижими имоти. Освен това има и няколко специализирани сайта, в които ежедневно се публикуват нови оферти за продажба и отдаване под наем на жилища, търговски имоти, парцели и производствени помещения. По-големите портали имат опция търсенето да се селектира по критерий „без посредници“ или „обяви само от частни лица“. Разгледайте какво има в тези раздели и дали ще намерите желания имот. За съжаление, най-голям избор от всякакви имоти има при агенциите, тъй като това им е предмет на основна дейност. Всеки ден стотици брокери проучват пазара, търсят и подбират всякакви типове и видове имоти за продан и наем.

Продажба на имот в София без посредник

Ако имате имот в столицата и желаете да го продадете самостоятелно, без помощта на агенции и брокери, бихте могли да направите следните стъпки. Почистете и подредете вашия имот, направете му хубави снимки и подробно описание и го публикувайте в няколко сайта едновременно. Повечето сайтове имат опция за безплатна реклама, така че вашите усилия на този етап няма да ви струват нищо. Пригответе се психически, защото ще започнат да ви се обаждат от десетки места – агенции, брокери и частни лица. Ще трябва да имате достатъчно свободно време, за да отговорите на всички обаждания и запитвания. Съгласете се, ако сте човек с професия и сте на пълен работен ден, това би ви донесло доста неудобства.

Трябва ли да търсим имот в София без посредник?

Когато сте в ролята на купувач, пред вас възможностите за намиране на най-подходящия имот без помощта на агенция и брокер са доста ограничени. Повечето изгодни и привлекателни оферти се предлагат именно чрез агенции, затова избягването им в случая е доста сложно. Рано или късно ще се убедите, че самостоятелното търсене не дава желаните резултати и ще ви се наложи да се обърнете към специалисти. Разполагайки с големи бази данни имоти във всеки един район на София, агенциите имат възможността да предложат на клиентите си голям изобр и оферти във всякакъв ценови диапазон.
Искате да закупите недвижими имоти в София без посредник? Разгледайте предложенията в www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_София_без_посредник/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт