скайп звонок
My status
Ръст на сделките с недвижими имоти в София за продажба

недвижими имоти в София за продажбаРъст на сделките с недвижими имоти в София за продажба

Как протича процесът по недвижими имоти в София за продажба

Днес предложенията на имотния пазар изпреварват търсенето, така че може да се допусне, че пазарът в момента е в полза на купувачите. В случая, че сте продавач на имот и имате желание бързо и изгодно да го продадете, ще трябва да знаете няколко важни стъпки, които биха ви помогнали да изминете целия процес плавно и безпроблемно. Жилищните недвижими имоти в София за продажба се намират в най-желания и най-динамичния сегмент на имотния пазар. Ако ще продавате апартамент или къща – обърнете се към квалифицирана агенция и опитен брокер. По този начин няма да ви се наложи да разглеждате до безкрай десетки сайтове в интернет, да публикувате обяви и да чакате потенциални клиенти.

Подготовка на недвижими имоти в София за продажба

Потенциалните купувачи, които ще идват на огледи, ще си съставят мнение не само за вашето жилище, но и за самата сграда, общите части и околоблоковото пространство. Да облагородите територията около сградата едва ли ще успеете, но пък можете да направите постъпки за придаване на приветлив вид на своето жилище,  както и да почистите общите части в деня на огледа, ако нямате чистачка във входа. Опитните брокери препоръчват да се направи известно освежаване и почистване на апартамента, преди да поканите клиенти за оглед. Там, където е необходимо, дори може да направите лек козметичен ремонт. Подменете изгорелите крушки, ако има такива, направете осветлението в стаите да е достатъчно силно, за да може клиентите да видят всичко, което ги интересува.

Търговски имот в София за продажба

Бизнес обектите най-често се предлагат от агенции за имоти и строителни компании, така че ако разполагате с такъв тип имот, по-добре се обърнете към някоя утвърдена фирма, която е специализирана в тази сфера. Може да опитате самостоятелно да пуснете за продажба своя имот, но практиката показва, че хората, които търсят търговски обекти за покупка, обикновено предпочитат да разгледат няколко варианта, а такава възможност те могат да получат единствено при посредническите фирми. Част от собствениците на търговски помещения дълго време не могат да ги продадат и решават да ги отдават под наем. Това е добър вариант, особено за тези, чиито обекти са големи и скъпи.

Цена на жилищен имот в София за продажба

Брокери препоръчват да не завишавате цената на имота, който продавате. Най-добре да сложите една адекватна цена, съпоставима с реалиите на пазара. Имайте предвид, че на имотния пазар освен вашето предложение има още хиляди подобни. Ако вашата цена е завишена, тя ще отстъпва по сравнене с останалите имоти, изкарани за продан. Потенциалният купувач, избиращ имот за себе си, би се спрял на тези, които са с минимална или средна цена. Доколко е атрактивен вашият имот ще стане ясно в първите 2-3 седмици, след като вашата обява излезе на пазара. Ако през това време към вашата оферта няма да има определен интерес, това е знак, че цената е завишена и трябва да я намалите.
Разполагате с недвижими имоти в София за продажба? Публикувайте обяви в портала www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_София_за_продажба/
 
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт