скайп звонок
My status
Пазарът на недвижими имоти в София Овча Купел се раздвижва

недвижими имоти в София Овча КупелПазарът на недвижими имоти в София Овча Купел се раздвижва

Квартал Овча Купел се намира на около 6 километра от центъра на столицата. Плановете на Столичната община предвиждат през неговата територия да премине третият метродиаметър на Софийското метро. Това дава основателен повод пазарът на недвижими имоти в София Овча Купел да се раздвижи. Практиката оказва, че във всички райони, през които преминава линия на метрото, се отбелязва значителен ръст в строителството и търсенето на имоти. Възможността пътуването до останалите квартали на големия град и до неговата централна част да бъде лесно и комфортно е привлекателна и жилищното строителство, отговаряйки на засиленото търсене, се активизира. От своя страна то дава отражение и на търсенето на бизнес имоти. Нараства интересът към изграждане на магазини и центрове за услуги. Тези процеси не подминават и Овча Купел.

Търсят се недвижими имоти в София Овча Купел до метростанция

Проектът на Третия метродиаметър предвижда изграждането на три станции, които да обслужват големия квартал. Това са метростанция Овча Купел 1 – на пресечката на бул. Президент Линкълн с бул. Никола Мушанов, метростанция Монтевидео – на кръстовището на бул. Монтевидео с бул. Западна тангента, която да обслужва жителите на Овча Купел 1 и Овча Купел 2, и третата метростанция – обслужваща Овча Купел 2, която ще е разположена там, където се пресичат бул. Западна тангента с ул. Централна.

В офертите за недвижим имот в София Овча Купел двустайните жилища са най-желани

По традиция, на най-голям интерес се радват двустайните апартаменти. Активен е пазарът и на наемите им. В квартала се намират Нов български университет, Висшето училище по застраховане и финанси и Висшето строително училище. За студентите, обучаващи се в тях, районът е изключително подходящ за наемане на квартира. Наемите им през последната една година са стабилни, не се отчитат значителни колебания.

Търсят се оферти, в които се предлага недвижим имот в София Овча Купел за магазин

Възможностите за наемане на площи, подходящи за изграждането на търговски обект представляват голям интерес. Жилищният фонд на квартала е предимно едропанелни жилищни сгради, които са високи и в тях живеят много хора. Търговските обекти се разполагат предимно на партерните им етажи. Отдават се под наем за средно 5 евро/кв.м. месечно, а изборът в офертите е добър.
Ако се интересувате от недвижим имот в София, най-добър избор ще имате на: www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_София_Овча_Купел/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт