скайп звонок
My status
Бързите транспортни връзки благоприятстват пазара на недвижими имоти в София Павлово
недвижими имоти в София ПавловоПазарът на недвижими имоти в София Павлово е все по-активен

Бързите транспортни връзки благоприятстват пазара на недвижими имоти в София Павлово

Павлово е столичен квартал, който се намира в южната част от града. Неговите граници се определят от кв. Бъкстон на североизток и три големи и важни за града пътни артерии – бул. „Цар Борис III“ на северозапад, бул. „Никола Петков“ - на юг, а на изток бул. „България“. Това, че те са в непосредствена близост е вече предпоставка за активен пазар на недвижими имоти в София Павлово. Връзките с останалите райони на големия град са удобни и бързи. Градският транспорт е също богато представен, Павлово се обслужва от четири автобусни, три трамвайни и една тролейна линии.

Нараства броят на сделките с недвижими имоти в София Павлово

Кварталът е харесван и заради своята приятна атмосфера. Въздухът е свеж и чист, благодарение на близостта до Витоша. Улиците са спокойни. Строителството е предимно ниско, което създава допълнително усещане за простор. Пазарът на имоти е активен, а в допълнение строителните предприемачи допълват офертите с нови, модерни сгради. Предпочитаните за ново строителство места са зоните, които се намират в близост до площад „Знаме на мира“, както и улиците „Преки път“, „Симеон Радев“ и бул. „Пушкин“. В останалата част преобладават къщите и  малките кооперации, построени около 1980 г.

И други предимства се описват в офертите за недвижим имот в София Павлово

Въпреки, че е отдалечен от центъра на града и се намира в неговите покрайнини, инфраструктурата в Павлово е много добре изградена. Улиците са асфалтирани и поддържани. В квартала има две училища и голяма целодневна детска градина. Търговската мрежа е също достатъчно разнообразна и жителите могат да са спокойни, че могат да намерят всичко необходимо. Не липсват центрове за спорт, кафенета и ресторанти.

Наемане и покупка на недвижим имот в София Павлово

По-активен е пазарът на продажбите, обявите там са много повече. Средната цена, на която се продава квадратния метър жилищна площ е 764 евро/кв.м. Интересът е най-висок към двустайните апартаменти. Има много алтернативи при избор в луксозния сегмент, просторни и елитни жилища се намират най-вече в новите кооперации.
В обявите, в които се предлагат под наем имоти в квартала, изборът не е лош. Офис пазарът не е силно развит, търсят се помещения предимно за изграждане на локални центрове за услуги. Има сред какво да се избира при желание да се наеме магазин, 5,61 евро/кв.м. месечно е средният им наем. При апартаментите – най-трудно се наема едностайно жилище, при останалите вариантите са много повече.
Търсите да закупите апартамент в  София? Изберете на: www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_София_Павлово/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт