скайп звонок
My status
Как правилно да отдаваме недвижими имоти в София под наем

недвижими имоти в София под наемКак правилно да отдаваме недвижими имоти в София под наем

Къде да търсим наематели за недвижими имоти в София под наем

На първо време търсете наематели чрез познати, роднини и колеги – това само в случай, че решите да отдавате жилището си без помощта на посреднически агенции и брокери. Има голяма вероятност някой от вашите приятели да познава човек, който си търси квартира в София. Ако този начин не даде резултат, пуснете обяви в интернет и в социалните мрежи. Днес всеки от нас прекарва много време в глобалната мрежа, така че вашата обява ще бъде видима за хиляди потребители. Жилищните недвижими имоти в София под наем са особено търсени, а към най-желания тип имоти спадат двустайните и тристайните апартаменти, обзаведени с всичко необходимо и намиращи се в комуникативни райони на столицата.

Цени на жилищни недвижими имоти в София под наем

Когато не знаете каква на каква цена  да отдавате своя имот, обърнете се за консултация към опитен брокер. С едно посещение на вашето жилище той ще може да оцени състоянието му и реалната цена, на която да се отдаде бързо. Експерти съветват наемната цена, която ще определите да бъде твърда – нито ниска, нито висока, а напълно реална към моментното състояние на пазара и търсенето. Ако сложите висока цена, има шанс често да сменяте наемателите си, а ако наемната ви цена бъде твърде ниска – ще се чудите постоянно как да вдигнете наема на своите наематели. В случай, че предпочитате да отдавате жилището за дългосрочно, може да направите клауза в договора, според която ще имате право да актуализирате наемната сума веднъж годишно.

Търсене на наематели за имот в София под наем

Внимателно подбирайте хората, които ще допуснете да живеят временно във вашето жилище. Не давайте квартирата на първите дошли на оглед клиенти. Изчакайте да видите всички заинтересовани лица, за да може да си подберете „вашите“ наематели. Когато се спрете на определени хора, поискайте да видите техните документи за самоличност, разпитайте ги къде работят – тази информация ще ви помогне да разберете дали са платежоспособни. В зависимост от състоянието на вашето жилище и неговата локация може да разчитате на определена категория наематели – студенти, млади семейства, работещи хора, чужденци и т.н.

Договор за имот в София под наем

Договорът за наем е задължително условие! В случай, че не разполагате с типов договор за наем, може да изтеглите такъв от интернет и да го преработите според вашите нужди и условия. Това важи, когато отдавате жилище без помощта на посредници. В противен случай цялата работа ще ви свършат специалистите – ще подготвят дооговора, ще включат в него желанията и на двете страни и ще ви го представят за одобрение и подпис. Едно от задължителните условия при сключване на договор за наем е получаването на застрахователен депозит. Тази сума се пази у наемодателя и служи като гарант за евентуално нанесени щети по имота или оборудването.
Търсите жилищен имот в София под наем? Разгледайте офертите в портала www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_София_под_наем/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт