скайп звонок
My status
Покупка на недвижими имоти в Стара Загора без посредник

недвижими имоти в Стара Загора без посредникПокупка на недвижими имоти в Стара Загора без посредник

Защо да търсим недвижими имоти в Стара Загора без посредник

Сделките с недвижими имоти имат много тънкости и са съпроводени с множество юридически действия. Именно затова при евентуална сделка от ваша страна трябва да бъдете пределно внимателни и да не прибързвате във всяко свое действие. Все пак покупката на недвижим имот е сериозно начинание, към което трябва да се подхожда с голяма доза бдителност. Ще се опитаме да ви разкажем какви „подводни камъни“ евентуално се крият при покупката на недвижими имоти в Стара Загора без посредник. Имотният пазар, както вероятно ви е известно, е разделен на две категории: ново строителство и вторични имоти. Всяка от тези категории притежава своите особенности: юридически норми, типове договори, подхождане към проверка за тежести на имота и много други.

Недвижими имоти в Стара Загора без посредник ново строителство

Продавачите на такъв тип имоти могат да бъдат както непосредствено самите строителни фирми, така и инвеститори-посредници. Цената на новостроящи се жилища, обикновено, е по-ниска от готовите, обаче, условията, диктувани от продавачите могат да бъдат най-различни. Един от най-важните етапи при закупуване на апартамент в новострояща се сграда е подписването на предварителен договор. В него се упоменават всички подробности, касаещи сделката: описание на имота, неговото местоположение, срокове за изпълнение на сградата, схема и начини на плащане, неустойки и други подробности. Задължително проверете цялата документация за строежа и наличието на необходими разрешителни.

Къде да търсим недвижим имот в Стара Загора без посредник

Преди да се насочите към покупка на имот в конкретна новострояща се сграда, първо проверете репутацията на строителя. В днешно време в интернет може да се намери информация и отзиви за всичко, обаче, имайте предвид, че понякога „очернените“ мнения не почиват на реална действителност. Винаги има нелоялна конкуренция, която действа с най-грубите методи. Вместо това по-добре проверете какви имоти до момента е построил интересуващият ви строител и дали стриктно е спазвал сроковете на завършване. Ако фирмата е известна и има много построени сгради, то не би трябвало да се притеснявате за нищо.

Препродажба на недвижим имот в Стара Загора без посредник

В случай, че не ви интересува новото строителство и търсите готово жилище в града на липите, също трябва да знаете, че и в този сегмент има различни нюанси, на които трябва да обърнете голямо внимание. Задължително проверете колко собственика има продаваният имот. Много често остават скрити разни детайли, които после костват на купувача допълнителни главоболия. Имотът в никакъв случай не трябва да бъде ипотекиран или обременен с тежести. В този случай ще ви трябва добър адвокат, който да провери всички документи, ако имотът наистина ви харесва и искате да го притежавате.
Вижте атрактивни оферти за недвижими имоти в Стара Загора без посредник в www.domaza.bg/апартаменти_в_стара_загора/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт