скайп звонок
My status
Какви предимства дава покупката на недвижими имоти в чужбина

недвижими имоти в чужбинаКакви предимства дава покупката на недвижими имоти в чужбина

Кой има интерес от недвижими имоти в чужбина

Популярността на имотите зад граница расте непрекъснато. Масово в интернет се срещат предложения за продажба на недвижими имоти зад граница. Покупка на имот в някоя европейска държава, например, не е никак трудно начинание. Достатъчно е да разполагате с необходими документи, валиден паспорт и пари. Днес част от българите, които имат възможност да си купят недвижими имоти в чужбина, се ориентират към Гърция, Испания, Австрия, Турция и др. Някои страни дори имат законови основания, според които чужденецът, купил имот за доста голяма сума може да претендира за получаване на гражданство. Наличието на имот в чужбина разширява възможностите, позволявайки за повече пътувания или дори преместване за постоянно пребиваване.

Недостатъци при покупка на недвижими имоти в чужбина

На практика липсват недостатъците при закупуване на имот зад граница. Покупката на апартамент или къща е отлична инвестиция, без значение дали купувате за постоянно живеене или с цел отдаване под наем. Имотът зад граница е сигурен актив, който бихте могли да препродадете вбъдеще при необходимост. За разлика от акциите, покупката на недвижим имот осигурява по-голяма ликвидност, защото цените при имотите не се сриват така внезапно и драстично, както понякога се случва с акциите. Освен това, в повечето случаи даден имот не може да се обезцени на пазара, а обратното – доста голям е шансът цената му да се повиши във времето.

Консултация със специалист по недвижими имоти чужбина

Ако разполагате с внушителна сума пари и смятате, че българският имотен пазар няма какво да ви предложи, помислете над възможността за покупка на недвижим имот зад граница. За да направите сигурна и надеждна сделка, да избегнете излишните разходи по данъци, такси и поддръжка на имота, задължително се консултирайте със специалист в тази сфера. Професионалните съвети и препоръки за покупка на конкретен тип имот биха ви позволили да се радвате на добри доходи от отдаването му под наем. Освен това, притежавайки собствен имот зад граница, вие бихте могли да го ползвате не само за печалба, но и за лично ползване и почивка.

България с очите на чужденци и недвижими имоти чужбина

За много чуждестранни клиенти България е привлекателна страна за покупка на имот. Тук играят ключова роля не само изключително ниските цени в сравнение с имотите в други европейски страни, но и фактори като благоприятен климат, красива природа, компактна територия с удобни транспортни връзки, богата история и култура, спокойно място за живеене и т.н. Най-много имоти, намиращи се в собственост у чужденци има по Черноморието, в Банско и големите градове София, Варна и Бургас. Българските имоти са купувани както за инвестиция, така и за лично ползване и почивка през лятото.
Разгледайте интересни оферти за недвижими имоти в чужбина в www.domaza.bg/недвижими_имоти_в_чужбина/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт