скайп звонок
My status
На голям интерес се радват офертите за недвижими имоти за продан в София

недвижими имоти за продан в софияПокачват се цените на предлаганите недвижими имоти за продан в София

За изминалите дванадесет месеца статистиката отчита ръст от 9% при покупката на имоти в столицата. Едновременно с това се покачиха и цените. Новото строителство е силно застъпено в обявите за недвижими имоти за продан в София. Купувачите приоритетно разглеждат възможностите в строяща се в момента или в наскоро завършена сграда. Изключително показателен за това е фактът, че чувствително нарасна броят на сделките „на зелено“ – сделки, които само до преди няколко години нямаха много почитатели.
 

Търсене на недвижими имоти за продан в София по райони

Квартал Кръстова Вада и зоните по протежение на бул. „Черни Връх“ са новата, актуална локация, привличаща силно интереса на купувачите. Откриването на две метростанции и предстоящото откриване на трета подпомага развитието на този столичен район и го превръща в един от най-предпочитаните за живеене и развиване на бизнес. В добавка, към положителните му характеристики се включва близостта на Южния парк, наличието на голям търговски център и лесния достъп до централните градски части. Друг харесван квартал, намиращ се също до Южния парк е Гео Милев. Той е изключително атрактивен, но новото строителство там се случва все по-трудно, подходящите за това терени са изчерпани. Ограниченото предлагане и активното търсене са причина средните цени при продажба на недвижимост да надвишават 1 000 евро/кв.м. 
 

Повече избор в офертите за недвижим имот в София за продан

Манастирски Ливади възвърна интереса към себе си. Кварталът се отърси от лошия си имидж на презастроено място с недобра инфраструктура, в допълнение новото строителство е активно и се предлага за 800 евро/кв.м. Друг район с не малко варианти за покупка в нова сграда е кв. Витоша. Цените там са около 750 евро/кв.м., а сред позитивите трябва да се спомене му близостта до големи пътни артерии и възможността за бързо придвижване до централната част на столицата.
 

Предлагане на недвижим имот в София за продан в традиционно харесвани райони

Много нови сгради има и в Студентски град – място, специфично поради факта, че се населява предимно от млади хора и пазарът на наемите е особено добре развит. Разбира се, лидерството по най-високи стойности на имотите продължава да се държи от Лозенец и Център, където квадратният метър се продава за между 1 200 и 1 500 евро. Към тях е редно да се добавят и Иван Вазов и Изток, с цени на имотите със сходни нива.

Повече информация за пазара на имоти в София ще намерите на: http://www.domaza.bg/недвижими_имоти_за_продан_в_софия/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт