скайп звонок
My status
Пазарът на нови жилища в София непрекъснато расте

нови жилища в СофияПазарът на нови жилища в София непрекъснато расте

Защо има интерес към нови жилища в София

Днес повечето клиенти, търсещи нов дом, отдават предпочтенията си на новото строителство. Според експерти голям процент от всички реализирани сделки са за имоти ново строителство, останалата част спадат към вторични жилища, бизнес имоти, парцели и други. Защо има такъв голям интерес към нови жилища в София? Ще се опитаме по-долу в тази статия да изброим предимствата на имотите ново строителство, които в една или друга степен накланят везните в тяхна полза. В крайна сметка няма нищо по-хубаво да си купиш нов дом, в който никой преди теб не е  живял и да се насладиш максимално на съвременните планировки.

Предимствата на нови жилища в София

Купувайки жилище ново строителство, бъдещият собственик получава уникалната възможност да реализира смелите си идеи относно планировката на стаите и да изпълни дизайнерските си фантазии. Това е една от причините, която привлича купувачите на нов дом, тъй като апартаментите в повечето нови сгради се издават на тапа. Разбира се, промени по вътрешните разпределения могат да се правят само с разрешение на строителя. Най-удачният момент да се направят драстични промени е когато сградата се намира на Акт 14. На по-късен етап вече няма да имате тази уникална възможност.

Ново жилище в София – гаранция за комфорт и безопасност

Съвременните нови жилищни сгради се проектират предимно по нови, иновативни технологии и експлотационни норми. Купувайки нов апартамент, вие получавате нови ВиК и електрокомуникации, което е голямо предимство в сравнение с амортизираните комуникации на панелните жилища. Освен това новото строителство се предпочита заради ред фактори като саниране, топло и хидроизолации, подобрени съвременни планировки, нови комуникационни системи, чисти входове и нови асансьори. Като добавим системите за противопожарна безопасност, видеонаблюдение, СОТ и други подобни съвременни подобрения предимствата на новото строителство стават все по-очевидни.

Покупката на ново жилище в София ви спестява юридически неприятности

Когато купувате апартамент в сграда ново строителство вие получавате чист обект без тежести и ипотеки – нещо, което доста често се среща при имотите от вторичния пазар. Освен това, купувате директно от строителна фирма, с което избягвате риска да попаднете на мошеници. Рискът нещо да се обърка от правна гледна точка при покупка на ново жилище е сведена до минимум. Всяка строителна фирма разполага с юрист, който да ви разясни моментите по договора за покупко-продажба, които евентуално биха ви се сторили неясни. Другото предимство е, че не дължите никакви комисионни и такси, когато купувате директно от строител. Все пак, специалистите съветват внимателно да подбирате строителната фирма, избирайте такива с доказани имена в своя бранш.
Разгледайте обяви за нови жилища в София в портала www.domaza.bg/нови_жилища_в_София/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт