скайп звонок
My status
Разнообразно ново строителство в София удовлетворява търсенето

ново строителство в софияКапацитетът на започналото ново строителство в София е голям

Активното строителство в столицата се стреми да откликне на нуждите от жилищни и бизнес площи. Клиентите търсят качество и функционалност, а добрите предложения в стари сгради не са толкова много. От друга страна, покупката на имот в новопостроена сграда има редица позитиви, един които, при това съвсем немаловажен, се отнася до дългосрочността на инвестицията. Предлаганото ново строителство в София има много почитатели. Интересът е голям както към покупка на жилище, така и към търговските и офис площите.
 

Има ли търсене на ново строителство в София, с цел изграждане на търговски центрове

Според изследване от международни компания относно тенденциите при строителството на търговски площи в Европа, страната ни е сред най-слабо наситените с модерни търговски площи – на 1 000 души се падат по-малко от 100 кв.м. Наситеността в столицата е двойна в сравнение с тази в страната ни, но това не я вади на предни позиции в класацията, където е два пъти под средното европейско ниво. През последните години инвестицията в големи търговски центрове намаляха и се увеличи търсенето на нови площи в зоните с голям човекопоток. Също, бяха изградени големи бизнес центрове, което води до необходимост от откриване на нови търговски обекти, обслужващи хората от новите офиси. Такава концентрация се наблюдава по протежението на бул. „Цариградско шосе“, някои части на централната градска част и, по традиция, в Младост, до Бизнес Парка.
 

Кой търси в София ново строителство

Профилът на купувачите се променя. Намалява долната граница на хората, които търсят жилище. По-вече са младите хора, успели да си осигурят стабилни доходи така, че да имат увереността, че момента за покупка на дом е дошъл. Влияние оказват и банките. В момента предлаганите кредити са лесно достъпни, а лихвите по тях – рекордно ниски. Това дава възможност на много повече  хора да се възползват и в същото време увеличава диапазона на търсенето на имоти. Тристайните апартаменти вече  изпреварват двустайните по обеми на продажба, увеличават се сделките „на зелено“ – все показатели в подкрепа на активния пазар.
 

В някои райони жилищата в София ново строителство са хитови

Голям е интересът към кооперациите, разположени до метростанции. Сред тях тези, които са близо до центъра, са най-търсени. Кв. Кръстова Вада – място, където в момента новото строителство е активно, има какво да предложи, с което силно прилича вниманието. С нови сгради изобилства и в кв. Витоша

Актуални оферти за продажба на имоти в София ще намерите на: http://www.domaza.bg/ново_строителство_в_софия/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт