скайп звонок
My status
Продажба на недвижими имоти в София – активен пазар през 2016-та

продажба на недвижими имоти в СофияПродажба на недвижими имоти в София – активен пазар през 2016-та

Кратък анализ за продажба на недвижими имоти в София

Активността на имотния пазар в столицата през 2016-та година доведе както до голям брой сключени сделки, така и до известно увеличение в цените на жилищата. Започналото през миналата година ново строителство на жилищни обекти вследствие на повишения интерес, се очаква да излезе на пазара в завършен вид през настоящата година. Активната продажба на недвижими имоти в София в сектор „жилища“ изкара на пазара имоти, които досега са били „закрити“ про една или друга причина. Най-често това е решение на собствениците на жилища - частни лица, които се намират в непрекъснат изчаквателен период за по-добри времена.

Очакван ръст в продажба на недвижими имоти в София

Специалистите считат, че динамичното раздвижване на имотния пазар в столицата се дължи на редица фактори. Сред тях са и намаляването на безработицата, миграцията към големия град, даващ добри възможности, намаляване лихвите по ипотечните кредити, възвърнатото доверие към имотния пазар и брокерското съсловие и т.н. Интерес към София и нейните недвижими имоти в сегмента „бизнес и търговски обекти“ имат и много чуждестранни инвеститори. В столицата редовно се отварят нови магазини на световни вериги, а големите компании откриват тук офиси, защото българската работна ръка е не само евтина, но и подготвена.

Как да планираме продажба на имот в София

Когато един собственик се замисли за продажба на имота си, той иска да получи за него възможно най-добрата цена на пазара. Актуална и реална оценка на едно жилище може да бъде поставена единствено от специалист. Затова днес често може да срещнем имоти, изкарани директно от собствениците, които не отговарят на исканата им цена. Формирането на продажна цена се състои от детайлен анализ на имота, неговото състояние, местоположение и други фактори. Често собствениците не вземат предвид тези параметри, а слагат цена, каквато им се иска да получат. Подобен тип имоти имат свойството да се застояват на пазара с години.

Огледи при продажба на имот в София

В ролята си на купувачи искаме да получим максимално най-доброто на цена, която по възможност да е леко под пазарната. Това, за съжаление, почти е невъзможна задача в днешните реалии. Качествените имоти държат цената си и това е напълно естествено. Намират се, но са по-редки случаите, когато един хубав имот се продава под пазарната цена, защото собственикът спешно се нуждае от пари. Само клиентите, които разполагат с цялата необходима сума и са готови да платят в брой, имат привилегията да се възползват от добрата оферта. Ако разчитате на ипотечен кредит за покупка на имот, пригответе се да изминете един доста дълъг и бавен път.
Интересувате се от продажба на недвижими имоти в София? Разгледайте портала www.domaza.bg/продажба_на_недвижими_имоти_в_София/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт