скайп звонок
My status
Предлаганите в София апартаменти под наем са разнообразни

София апартаменти под наемПредлаганите в София апартаменти под наем са разнообразни

Целогодишно се търсят в София апартаменти под наем, пазарът винаги е активен. Все пак може да се дефинира време, в които офертите за предлагане са повече, а и наемането е по-активно – това е през лятото, в периода между края на академичната учебна година и в началото на следващата. Тогава много студенти освобождават квартирите си, а новоприети търсят да наемат подходящото за тях жилище. Но и през останалото време на годината този сегмент от сектора на имоти е оживен.

Предпочитаните в София апартаменти под наем

Има богато разнообразие сред офертите, в които се отдават апартаменти. Единствено недостиг на едностайни жилища се усеща в някои от кварталите. Поради тази причина наемите им са почти изравнени с тези на по-големите. Заради това, а и заради доброто съотношение между жилищна площ и месечни разходи по наем и поддръжка, най-предпочитани са двустайните апартаменти. Когато се наемат от млади хора, учещи или работещи в столицата, обикновено наемателите се комбинират по двама или трима, за  да могат да си поделят разходите. Семействата с деца насочват по-често търсенето си към тристайните апартаменти. В болшинството от случаите се оферират обзаведени квартири – това е в унисон с предпочитанията на наемателите. Все по-често в обзавеждането освен мебелировката е включено и техническо оборудване – наличието на готварска печка, пералня, телевизор и климатици вече съвсем не е рядкост.

Как се търсят обяви от типа „апартаменти наем София

Често срещан вариант, особено при многобройните студенти в столицата, е намирането на квартира чрез информация от познати. Друг много разпространен начин е чрез специализирани сайтове, в които им секции от типа „Имам квартира, търся съквартирант“ или „Търся квартира със съквартирант“. Агенциите за недвижими имоти също могат да бъдат изключително полезни. Те разполагат с голям набор от оферти, които добре познават и лесно могат да дефинират нуждите на своите клиенти и да им предложат най-добрия за тях вариант.

В търсенето на апартаменти наем София предлага много варианти

И все пак има предпочитани локации. Близостта до спирка и най-вече до станция на метрото са от решаващо значение. Важни са и условията за живеене и удобствата, които съответния квартал предлага, наличието на богата магазинна мрежа и, все по-често напоследък, наличието на зеленина и затревени пространства.
Търсите апартамент под наем в София? Изберете на:  www.domaza.bg
 
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт